Aarstiderne måltidskasser – prøvet i virkeligheden

Madskyen er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer vores daglige drift.

Kan Aarstiderne leve op til deres gode ry? Vi har prøvet deres måltidskasser, og kigget dem efter i sømmene. Find ud af om økologiske måltidskasser fra Aarstiderne er et hit eller ej.

Aarstiderne – kort og godt

Aarstiderne tilbyder økologiske måltidskasser, som dækker mange forskellige behov. Måltidskasserne har en forudbestemt menu, men du kan selv skifte måltidskasse uge for uge.

De mest populære måltidskasser fra Aarstiderne er følgende:

 • KvikKassen
 • VegetarKassen
 • BørnefamilieKassen
 • Livretter
 • 500KalorierKassen
 • FlexitarKassen

Se også: Gennemgang af de bedste måltidskasser

Om denne anmeldelse

Vi har bestilt og betalt for måltidskasser fra Aarstiderne over en periode på to uger. Første uge fik vi FlexitarKassen og GodMorgenKassen, anden uge fik vi VerdensKassen. Første uge fik vi aftensmad til 4 dage og morgenmad til 5 dage, og anden uge fik vi aftensmad til 3 dage.

Måltidskasserne er afprøvet uden Aarstiderne har været vidende herom, da vi ønsker at basere anmeldelsen på et ægte kundeforhold.

Hvis du finder vores anmeldelse nyttig, kan du bestille en måltidskasse fra Aarstiderne gennem vores link. Så modtager vi en lille kommission, der kan finansiere driften af siden.

Førstehåndsindtryk

Aarstiderne har en virkelig flot hjemmeside, der præsenterer måltidskasserne fra deres bedste side. Der er ikke illustrationer til de enkelte opskrifter, men overordnet præsenteres måltidskasserne fint med både visuelle elementer og tekst. Det er også nemt at tilgå ugemenuerne og opskrifterne, så man på forhånd ved hvad man kan glæde sig til.

Vi forvirres en lille smule af valgmulighederne, da forskellige måltidskasser passer til forskelligt antal dage og personer. Man kan altså ikke bare vælge enhver måltidskasse, hvis man eksempelvis ønsker mad til 4 dage. Det er ikke i sig selv et problem, men det skaber blot en smule forvirring.

En positiv ting, som også fanger vores opmærksomhed, er at Aarstiderne sælger forskellige økologiske dagligvarer. Du kan også få en måltidskasse med morgenmad, hvilket er ret specielt. Der er kun få andre leverandører, som tilbyder dette.

Alt i alt et meget fint førstehåndsindtryk, som giver os lyst til at bestille med det samme.

Bestilling og levering

Aarstiderne trækasse med grøntsager og flamingokasse med kølevarer
Sådan ser en levering fra Aarstiderne ud. Her ses både FlexitarKassen og GodMorgenKassen.

Bestilling går let og elegant. Vi får hurtigt lagt de ønskede måltidskasser i kurven, og indtastet vores leverings- og betalingsoplysninger. Vi fornemmer tydeligt at Aarstiderne er en rutineret leverandør på markedet, som har eksisteret længere end de fleste konkurrenter.

Under bestillingen kan du også selv vælge leveringsdagen, hvilket er et stort plus. Hos andre leverandører har du kun en enkelt leveringsdag, som enten ligger om søndagen eller om mandagen. Og det kan være irriterende, hvis man ikke lige er hjemme den pågældende dag. Så står måltidskassen nemlig ude i kulden eller varmen i længere tid, og det er ikke altid ideelt. 

Levering forløb nemt og smertefrit. Måltidskasserne stod fint på det aftalte sted, og var blevet behandlet med nænsom hånd.

Emballage

Hos Aarstiderne er emballagen lidt speciel. Der er ingen isposer eller køleelementer, da de i stedet lægger knust is direkte i flamingokasserne. I sommerhalvåret lægges der en sugemåtte under madvarerne, så de ikke ender med at “svømme” rundt i smeltet vand. Sugemåtten skal sorteres som restaffald, og kasserne kan returneres til Aarstiderne.

Emballagen består af følgende elementer:

 • Store trækasser til frugt, grønt og kolonialvarer.
 • Store flamingokasser til kød og mejeriprodukter.
 • En stor pose er sat ned i trækassen. Den beskytter de friske råvarer.
 • Sugemåtter i bunden af flamingokasserne. Disse hæver op i takt med at isen smelter, og sørger for at vand ikke skvulper rundt i kasserne.

Vi var meget positivt overraskede over, hvor lidt emballage der gik til spilde. Da både flamingo- og trækasser kan returneres, vaskes og genbruges, er der meget lidt spild. Vi synes det er rigtig fint, og glæder os over at Aarstiderne har valgt en mere bæredygtig løsning.

Måltidskassens indhold

Da vi åbner måltidskasserne, kan vi med det samme se at der er gjort noget ud af præsentationen. Krydderurter og bladgrønt er selvfølgelig placeret øverst. Løg, kartofler og kolonialvarer ligger nederst. Indholdet af måltidskasserne er vældigt flot præsenteret, og det var skønt at pakke det hele ud. Aarstiderne har desuden en no-fly politik, som går ud på at madvarerne ikke må transporteres med fly. I stedet er de dyrket i Danmark eller så tæt på Danmark som muligt, og kun fragtet med bil, tog eller skib.

Det hele var selvfølgelig friskt og lækkert på leveringsdagen. Enkelte råvarer, heriblandt salat og krydderurter, måtte lægges i fryseposer for at holde sig bedst muligt. Det var måske ikke nødvendigt, men vi ville gerne være sikre på at de ikke blev slatne efter et par dage i køleskabet.

Tilberedning

Tilberedningen var nem og ligetil. Opskrifterne er gode, og tidsestimaterne passer nogenlunde. Det er heller ikke nødvendigt med en masse specielle redskaber. Kun en enkelt gang skulle vi bruge en blender, men derudover krævede opskrifterne kun helt basale køkkenredskaber.

Du skal være forberedt på at det meste skal laves fra bunden, og enkelte morgenmåltider skulle “sættes over” dagen i forvejen. Du behøver ikke at have særlige kompetencer i køkkenet, men du skal altså selv skylle, snitte, pille og skære dine råvarer.

Maden

Maden var både lækker og velsmagende. Hos Aarstiderne får du både friske krydderurter og krydderier i små portioner, som du kan tilføje efter smag og behag. Det syntes vi var ganske fint, da børn og voksne således kunne tilpasse deres måltider individuelt.

Vi blev godt mætte hver dag, og der var stort set ingen rester. Alting var fint tilpasset vores behov.

Vi er overbeviste om at det store fokus på sæsonaktuelle råvarer betyder, at maden smager af mere. Man oplever også en naturlig variation i retterne, og vi nåede at prøve en masse spændende madvarer på kun to uger.

Fordele og ulemper

Der er mange fordele ved at benytte Aarstiderne, men også enkelte ulemper. Vi har samlet begge dele herunder.

Fordele

 • Flot præsentation af madvarerne, som er fint organiseret i kasserne. Intet var mast eller på anden vis forkert pakket.
 • Friske, sæsonaktuelle og økologiske råvarer, som er transporteret med omtanke for klimaet. Det vil sige ingen flytransport. Det kan vi godt lide.
 • Gode og mættende måltider, som var yderst velsmagende. På kun to uger prøvede vi mange nye retter, som vi ikke kendte i forvejen.
 • Smart emballage, som kun giver minimalt spild. Træ- og flamingokasser kan returneres.
 • Tilbyder også en måltidskasse med lækker morgenmad, som mætter og er nemt at tilberede.
 • Fleksibel levering. Du kan selv vælge hvilken dag du ønsker din måltidskasse.
 • Det er også muligt at købe dagligvarer sammen med dine måltidskasser.
 • Flere måltidskasser kan kombineres i samme bestilling, hvis du ønsker mad til flere eller færre dage i ugen.

Ulemper

 • På trods af at der var lagt sugemåtter i bunden af flamingokasserne, var vores madvarer stadig våde ved udpakning. Vi måtte tørre dem af, så vi ikke fik vand over hele gulvet.
 • Selvom emballagen kan returneres ved næste levering, skal du stadig finde plads til at opbevare den i løbet af ugen.
 • Måltidskasserne er lidt dyre. Kvalitet koster selvfølgelig, og her får du ren økologi. Men prisen afskrækker en smule. Nye kunder kan dog som regel få en fin introduktionsrabat.
 • Det tager forholdsvist lang tid at pakke indholdet ud af måltidskassen, da det meste er uemballeret. Noget skal måske i poser eller bøtter, så det holder sig friskt længere.
 • Leveringsvinduet er temmelig stort, og du får ingen besked om forventet leveringstidspunkt. Du skal altså selv holde øje på leveringsdagen. 

Samlet vurdering

Aarstiderne har nok et af de bedste koncepter på markedet, og der er ingen som kan levere et tilsvarende produkt. Ren økologi, “no-fly” politik, spændende opskrifter med masser af smag, samt smart indpakning.

Vi kunne rigtig godt lide måltidskasserne fra Aarstiderne, og det er bestemt ikke sidste gang vi bestiller derfra.

De få ulemper, som vi beskriver ovenover, blegner i forhold til de mange fordele. Vi kan varmt anbefale en måltidskasse fra Aarstiderne.