4 bedste eksotiske måltidskasser

Madskyen er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer vores daglige drift.

Uanset om du er til stærk, krydret eller bare smagfuld mad, kan du få det hele med eksotiske måltidskasser. Her får du nemlig måltider med inspiration fra de mest eksotiske egne af verden, fra Mexico og hele vejen til det sydøstlige Asien. Hvis du gerne vil på en jordomrejse i dit eget køkken, er denne type måltidskasse det rette valg. Så kommer dine smagsløg på prøve, og hvem ved – måske lærer du noget nyt undervejs.

Eksotiske måltidskasser fås i mange forskellige typer, og der er ikke altid et pejlemærke at gå efter. Mange leverandører har dog gjort sig umage for at kreere deres egne fortolkninger, hvoraf mange byder på spændende fusionsmad.

Her er de 4 bedste måltidskasser med eksotisk mad

Hvis du er til spændende måltider med masser af smag og en lille smule varme, er eksotiske måltidskasser det rette valg. Her er der skruet godt op for krydderierne, og du er sikret nogle helt nye smagsindtryk når du spiser maden. Herunder er de bedste eksotiske måltider netop nu.

#1Marley-Spoon-Logo
Marley Spoon
 • Mange eksotiske retter at vælge imellem
 • Sammensæt din egen måltidskasse
 • Nemme opskrifter i 6 trin
#2retnemt-logo-2
RetNemt
 • Stort udvalg af eksotiske og spændende retter
 • Nemme opskrifter med nøje afmålte ingredienser
 • Hurtig tilberedning
#3DailyNam-logo
DailyNam
 • Spændende asiatisk fusionskøkken
 • Lækkert krydret mad til både børn og voksne
 • Findes også som vegetarisk udgave
#4aarstiderne-logo
Aarstiderne
 • Alle måltidskasser er økologiske
 • Spændende verdenskasse med krydrede retter
 • Tilbyder også dagligvarer

#1 Marley Spoon

Se alle måltidskasser

 • Mange spændende eksotiske retter at vælge imellem
 • Sammensæt din egen måltidskasse som du selv kan lide den
 • Nemme opskrifter med kun 6 trin
 • Næringsindhold fremgår ved alle opskrifter

Marley Spoon imponerer med deres nemme format, der kun tager få minutter at blive bekendt med. Det er sådan noget vi kan lide, for måltidskasser skal selvfølgelig ikke være besværlige at bestille eller tilpasse.

Med Marley Spoon kan du vælge imellem 30 forskellige retter hver uge, og mange af dem er i den eksotiske kategori. Vi synes at grundidéen med at der kun er 6 trin i hver opskrift er god, og vi kan ligeledes lide at der oplyses næringsindhold ved hver opskrift – så har man nemlig en idé om hvad man får indenbords, og kan faktisk også lægge en kostplan derefter.

#2 RetNemt

Se alle måltidskasser

 • Stort udvalg af eksotiske retter med spændende ingredienser
 • Nemme opskrifter, som ikke kræver en stor indsats i køkkenet
 • Tilberedning er normalt hurtig

RetNemt er gode til eksotiske retter, og har en hel sektion kun med opskrifter på disse. Her får du derfor mulighed for at prøvesmage eksotiske retter uge efter uge, og kan samtidig vælge andre slags retter til også. Verdensmad er eksempelvis et godt tilvalg, men du kan også vælge nemme og hurtige retter som du kender fra det danske køkken.

Vi synes at RetNemt har været dygtige til at fange essensen af hvad måltidskasser skal være for danskerne: Noget nemt og enkelt, som ikke kræver halve og hele timer at “passe” hver uge. Måltidskassen fra RetNemt kommer automatisk til dit dørtrin hver uge, og er tilpasset efter dine personlige præferencer. Du kan selvfølgelig også altid afmelde den igen, hvis du vil holde en pause eller opsige dit abonnement.

#3 DailyNam

Se alle måltidskasser

 • Spændende asiatisk fusionskøkken
 • Måltidskasser til børn og voksne
 • Også vegetarisk måltidskasse

Hos DailyNam kan du vælge mellem flere spændende måltidskasser, hvor temaet er sunde og velsmagende asiatiske måltider. Idéen er at udfordre smagsløgene uden det bliver for meget, og vi synes det ser rigtig spændende ud.

Konceptet er helt simpelt og tilpasset alle husholdninger helt ned til én person. Det er også muligt at vælge en børnekasse med spændende færdigretter, så her er der altså både noget for børn og voksne.

#4 Aarstiderne

Se alle måltidskasser

 • Alle måltidskasser er økologiske
 • Spændende verdenskasse med eksotiske retter
 • Stort antal måltidskasser at vælge imellem
 • Tilbyder også dagligvarer

Det er ingen hemmelighed, at Aarstiderne er blandt de bedste på markedet til økologiske måltidskasser. De kan dog også noget med eksotiske retter, som uge efter uge er både lækre og inspirerende med spændende smagsvariationer. Dette kommer til udtryk i VerdensKassen, som er sammensat af en masse spændende retter fra hele verden.

Der er også flere andre måltidskasser at vælge imellem, hvis du i nogle uger ønsker at prøve noget andet. Herudover har Aarstiderne også en lang række dagligvarer at vælge imellem, samt friske frugt- og grøntkasser.

Eksotiske måltidskasser – det bedste valg for de eventyrlystne

En eksotisk måltidskasse indeholder spændende retter, som du måske slet ikke kender. Det er typisk fyldt med smag og indeholder spændende ingredienser, som du stifter bekendtskab med for første gang i en af disse kasser.

Så hvis du savner inspiration i hverdagens madlavning og gerne vil imponeres eller overraskes, er denne type måltidskasse et perfekt valg.

Oftest er eksotisk mad noget smagfuldt asiatisk mad, men der kan også være mexicanske retter eller retter fra andre lune himmelstrøg.

Fælles for dem alle er at du får en anderledes oplevelse, og måske lærer du nye livretter at kende med disse måltidskasser.

Sådan finder du måltidskasser med eksotisk mad

Måltidskasser med eksotisk mad er relativt sjældne, men enkelte leverandører tilbyder dog retter som er særligt krydrede og kommer fra lune himmelstrøg.

Du finder således måltidskasser med eksotisk mad, ved at kigge opskrifterne igennem hos de forskellige leverandører.

Eksotiske måltidskasser kan også gå under følgende navne:

 • Spændende retter
 • Verdensmad
 • Internationalt køkken

Så vær gerne opmærksom på dette, når du kigger efter nye spændende måltidskasser.

Fakta om eksotiske måltidskasser

Herunder kan du læse en række spørgsmål og svar omkring eksotiske måltidskasser, samt hvad du kan forvente af dem.

Er eksotiske måltidskasser stærkt krydrede?

Ja, i nogen tilfælde kan eksotiske måltidskasser indeholde mad som enten er krydret eller stærkt, og nogen gange begge dele.
Krydderierne, krydderurterne og grøntsagerne bruges normalt heller ikke meget i det danske køkken, og tæller blandt andet: Spidskommen, limeblade, koriander, chili, ingefær, samt meget andet. Fælles for dem alle er dog at de tilfører nye spændende smage, og mange af dem er fyldt med vitaminer.

Kan børn også lide måltidskasser med eksotisk mad?

Det kan være svært for børn at spise eksotisk mad, som er krydret eller stærkt. Her gælder det om at indgå nogle kompromiser, hvor der eksempelvis tages lidt fra til børnene inden der tilsættes stærke krydderier – eller også kan der måske laves noget andet mad til børnene.
Nogle børn vil dog nok synes at eksotisk mad er spændende, og det kan også sagtens være at de er vilde med det.
Af disse grunde er det en god idé at kigge opskrifterne nøje igennem uge for uge, så du (og børnene) er sikre på at der er noget som alle kan lide.

Hvad er fordelene ved eksotiske måltidskasser?

Eksotiske måltidskasser udfordrer smagsløgene, og det er rigtig godt. Samtidig giver denne type retter mulighed for at variere kosten yderligere, så du får flere essentielle behov dækket.
Mange af de eksotiske råvarer, såsom ingefær og koriander, er nemlig fyldt med vitaminer som vi ikke får i lige så højt omfang i andre råvarer.
En anden indlysende fordel er selvfølgelig også at hele husstanden introduceres for nye retter hver dag, og måske dukker der en ny livret op fra tid til anden.