HelloFresh måltidskasser – prøvet i virkeligheden

Madskyen er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer vores daglige drift.

HelloFresh er en international leverandør af måltidskasser, der satser benhårdt på det danske marked. Hver uge får du 18 retter at vælge imellem. Spørgsmålet er om HelloFresh lever op til forventningerne? Læs vores ærlige anmeldelse her.

HelloFresh – kort og godt

HelloFresh lader dig sammensætte din egen måltidskasse, som du selv ønsker den skal være. Du vælger selv hvilke retter du vil have uge for uge, og du kan selv bestemme hvor mange dage du ønsker dækket.

Hver uge finder du blandt andet følgende typer af måltider hos HelloFresh:

 • Hurtige retter
 • Vegetariske retter
 • Premium retter
 • Børnevenlige retter
 • Lette retter

Se også: Gennemgang af de bedste måltidskasser

Om denne anmeldelse

Vi har bestilt og betalt for HelloFresh-måltidskasser over en periode på to uger. I perioden har vi prøvet både børnevenlige, vegetariske, hurtige og premium retter. Vi har bestilt måltider til 2 personer i henholdsvis 4 og 5 dage ad gangen.

Måltidskasserne er afprøvet uden HelloFresh har været vidende herom. Hvis du synes at vores anmeldelse er nyttig, kan du bestille en måltidskasse gennem vores link. Så modtager vi en lille kommission, der kan finansiere driften af siden.

Førstehåndsindtryk

HelloFresh gør et godt indtryk på os, da vi åbner hjemmesiden og bestiller vores første måltidskasse. Det er nemt og enkelt at finde rundt på siden, og vi bliver informeret om alle vores valg undervejs. Alle retterne er fint præsenteret med appetitlige billeder, så man får lyst til at prøve det hele.

Vi savner måske lidt flere valgmuligheder, da HelloFresh kun leverer til 2 eller 4 personer. Til gengæld kan du selv vælge hvor mange (og hvilke) retter du vil have uge for uge.

Bestilling og levering

Bestilling er hurtig og ligetil. Efter bestilling får du et login, som du kan bruge på både hjemmesiden og den tilhørende app. Du behøver faktisk ikke besøge hjemmesiden efterfølgende, da du kan administrere din måltidskasse direkte i appen.

På dagen for levering modtager du en besked fra HelloFresh, hvori du får nærmere information om selve leveringen. Du kan give specifikke instrukser til chaufføren, og du modtager besked så snart din måltidskasse er sat af på din adresse.

Det var Gordon Delivery, der stod for leveringen af vores måltidskasse. Den ankom indenfor den estimerede tidsramme, og alt var fint.

I uge nr. 2 var vores måltidskasse dog sat på hovedet, men der var heldigvis ikke sket noget med varerne.

Emballage

Der var relativt meget emballage i vores måltidskasse fra HelloFresh. Dette er selvfølgelig nødvendigt for at holde madvarerne kolde, men også for at beskytte dem. Nogle leveringsvinduer er på mellem 8 og 9 timer, så varerne skal som minimum kunne holdes kølige i denne periode.

Emballagen bestod af:

 • Stor papkasse.
 • Tyk, blød pose lavet af papirfibre, til kød- og mejeriprodukter.
 • Poser med is. Der var henholdsvis 3 og 5 poser i vores leveringer.
 • En papirspose for hvert måltid.
 • Almindelig fødevareemballage til kød- og mejeriprodukter, samt plastemballage om noget grønt.

Måltidskassens indhold

Måltidskassen fra HelloFresh består primært af konventionelle madvarer, som for det meste var i en fin kvalitet. Enkelte grøntsager var desværre en smule slatne ved levering, da de havde ligget uemballeret i papirsposerne. Vi reddede dem ved at tage dem ud af papirsposerne og vikle et fugtigt klæde omkring, hvorefter de røg i køleskabet i en frysepose. Havde vi ikke åbnet hver enkelt papirspose og tjekket indholdet under udpakningen, var disse grøntsager formentlig ødelagte efter et par dage.

Vi bemærkede desuden, at størstedelen af kød, grøntsager og mejeriprodukter var fra enten Sverige eller Tyskland. Vi kunne godt have tænkt os, at flere af råvarerne var fra lokale, danske producenter.

Udover madvarerne får du også et flot print af alle opskrifterne, så du kan hænge dem på køleskabet eller på en opslagstavle.

Tilberedning

HelloFresh opskrifter lagt ud på gulvet
Opskrifterne fra HelloFresh er flotte og nemme at følge. Hver opskrift indeholder 6 trin.

Tilberedningen af måltiderne forløb nemt og uproblematisk. Det var en fornøjelse at kokkerere, selv på travle hverdage med et lavere overskud end normalt. Retterne var dejligt simple at tilberede, og krævede hverken avancerede redskaber eller særlige færdigheder.

Her kan både børn og voksne være med.

Estimaterne omkring tilberedningstid passede i vores tilfælde perfekt.

Maden

Måltiderne var fine, og vi blev mætte hver dag. For det meste var der en lille portion til overs, som en af os kunne spise til frokost næste dag.

Det var aldrig et problem for os at sammensætte en menu, som vi alle kunne lide. Der var gode smagsnuancer i alle retterne, og det var nemt at tilpasse efter egne smagsløg hvis man ønskede dette.

Vi blev ikke på nogen måde blæst bagover af stærke eller krydrede elementer, så her kan børnene altså også være med. Er du til stærk eller krydret mad, skal du nok ud og købe lidt ekstra krydderier ved siden af.

Fordele og ulemper

Der er flere klare fordele ved at vælge måltidskasser fra HelloFresh, men der er også ulemper. Herunder har vi samlet vores egne erfaringer og oplevelser med HelloFresh, og delt dem op i fordele og ulemper.

Fordele

 • Spændende menu med 18 valgfrie retter, som ændrer sig uge for uge.
 • Du kan også vælge én overordnet kategori: Familievenligt, vegetarisk, nemt og hurtigt, kaloriesmart eller fisk og grønt. Din måltidskasse tilpasses automatisk uge for uge.
 • Lækre og velsmagende retter, som fungerer til både børn og voksne.
 • Mange forskellige typer mad at vælge imellem: Vegetarisk, børnevenlig, hurtig, let og premium.
 • Nemt at administrere din måltidskasse uge for uge, enten via hjemmesiden eller den tilhørende app.
 • Fin levering. Du holdes opdateret både før, under og efter levering, og du kan hele tiden følge leverancen undervejs.
 • Alle madvarer er forsvarligt indpakkede og nedkølede ved hjælp af isposer.

Ulemper

 • Der kan være små uregelmæssigheder i leveringen. Eksempelvis stod vores måltidskasse på hovedet en dag, men madvarerne var dog alle intakte.
 • Vi savner økologi. Størstedelen af alle madvarerne var konventionelle.
 • De fleste madvarer kom enten fra Sverige eller Tyskland, på trods af at vi producerer dem lokalt i Danmark.
 • Relativt stort forbrug af emballage, da hvert måltid er individuelt pakket i papirsposer. Hver opskrift er desuden printet på et tykt stykke papir.
 • Vi savnede lidt mere smag i nogle måltider, men generelt smagte maden fin. Det meste kan heldigvis tilpasses, men det kræver at du selv har krydderier og andre ting i dit køkken.
 • HelloFresh leverer i det meste af landet, men det er ikke altid muligt at vælge et passende leveringstidspunkt. De fleste vil nok gerne have måltidskassen mellem søndag og mandag eftermiddag, men det kan ikke altid lade sig gøre.

Samlet vurdering

HelloFresh ligger højt på vores liste over måltidskasser. Retterne var generelt velsmagende, og det var sjovt at sammensætte vores egen menu uge for uge. Vi fik mulighed for at prøvesmage lidt af hvert, og det var spændende at prøve nye retter af.

Selvom vi fik mulighed for at prøve nogle nye retter, afskrækkede det hverken børn eller voksne. Det var en fornøjelse at tilberede maden, og der var rigeligt til at alle blev mætte.

Vi kunne godt have ønsket os lidt mere fart på krydderierne, men det er selvfølgelig en smagssag.

Derudover  savnede vi flere lokale og økologiske madvarer, eller i det mindste muligheden for at tilvælge disse. De fleste grøntsager, kødprodukter og mejerivarer var fra Sverige eller Tyskland.

På trods af dette var vi overordnet set meget tilfredse, og vil uden tvivl bestille måltidskasser fra HelloFresh igen i fremtiden.