En kaffekværn er et must, hvis du vil brygge god kaffe i dit eget køkken. De bedste kaffekværne kan kværne bønnerne fint og ensartet, så alle de forskellige smagsnuancer får lov at udfolde sig. Du behøver heldigvis ikke købe den dyreste kværn, da der findes flere billige kværne i en glimrende kvalitet.
Overvejelser før køb
Før du køber ny brødrister, skal du overveje hvad du har brug for. Brødristere er jo simple apparater, men alligevel kan små detaljer gøre en stor forskel. Se her, hvad du bør overveje, før du køber.
- Koniske eller flade kværnblade?
Der er delte meninger om, hvilken type kværnblade, der er bedst. Flade kværnblade anbefales, hvis du skal male meget kaffe ad gangen. - Med eller uden vægt?
Nogle kaffekværne har indbygget vægt. Det er smart, da du nemt og enkelt kan sikre, at du får den rette dosis kaffebønner hver gang. - Kværn til bajonet eller skuffe?
Har du en professionel espressomaskine, vil du nok foretrække at kværne kaffen direkte i bajonetten. Skal du brygge flere slags kaffe, er det til gengæld smart at kunne kværne kaffen til en skuffe.
- Formalingsgrad
Skal du brygge stempelkaffe, pour-over eller espresso? Husk at sikre dig, at kaffekværnen kan male kaffen i den rette malingsgrad, før du køber. - Størrelse og vægt
Hvor meget plads har du i køkkenet, og skal kværnen stå fremme eller ej? Professionelle kaffekværne kan veje mange kilo, mens de små modeller vejer få hundrede gram. Vælg en størrelse, der passer til dit køkken. - Kapacitet
Du bruger ca. 7 g. kaffe pr. kop. Bønnebeholderen skal gerne have plads til 2-3 dages forbrug, så den ikke skal fyldes hele tiden.
Top 6 bedste kaffekværne i test
Hvilken kaffekværn er bedst? Det kan betale sig, at undersøge mulighederne, før du køber. Se vores anbefalinger herunder, og vælg den kaffekværn, der passer til dine behov.
Bedste all-round kaffekværn –
Wilfa WSCG-2

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Fordele
- God, ensartet maling af kaffebønnerne.
- Nem at anvende.
- Lavt støjniveau.
- Meget fornuftig pris.
- Stor bønnebeholder på 250 gram.
Ulemper
- Fungerer ikke så godt til espresso.
- Kværner en lille smule langsomt.
Wilfa WSCG-2 er en stabil kaffekværn, der fungerer fint til de lidt grovere malingsgrader. Den er bedst i test hos Kockhuset, som udelukkende har positive ting at sige om kværnen. Den er da også populær blandt køberne, og af samme grund har den hundredvis af positive anmeldelser på tværs af forskellige netbutikker.
Hvis du søger en stabil, støjsvag og velfungerende kaffekværn, er Wilfa WSCG-2 et godt valg. Den er tilmed billig, og dens eneste begrænsning er at den ikke maler bønnerne fint nok til espresso. Ellers er der rig mulighed for at kværne bønner til alt fra stempelkaffe til mokka.
Kværnblade: Koniske – Bønnebeholder kapacitet: 250 g. – Malingsgrad: Stempelkaffe – mokka – Mål: H31,2 x B15,5 x D20 cm. – Vægt: 1,9 kg.
Se også: Her er de bedste kaffemaskiner i test
Bedste kaffekværn med vægt –
Wilfa WSFBS-100B

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Fordele
- God, ensartet maling af kaffebønner til alle typer kaffe.
- Smart med indbygget vægt i toppen af maskinen.
- Tilhørende app er en god hjælp til kaffebrygningen.
- Flot, sort design.
Ulemper
- Ingen bønnebeholder. Kun plads til 75 gram kaffebønner ad gangen.
- En smule langsom til at kværne bønner.
- Lidt dyr.
Synes du også det er irriterende at lede efter køkkenvægten, når du skal kværne kaffebønner? Wilfa har løst problemet med WSFBS-100B. De har nemlig integreret en vægt i toppen, som kan bruges når du har kværnet din kaffe. Så er du altid sikker på, at du har kværnet den rette mængde kaffe.
Kværnen er bedst i test hos norske Tek.no, som roser den for at være støjsvag og effektiv i brug. Ifølge deres målinger, kan den også kværne bønner til espresso. Ud af alle testede kaffekværne kunne den male bønnerne finest og mest ensformigt. Kan du lide gadgets, er der også godt nyt: Kværnen kan kobles til en app, så du nemt kan kværne og brygge kaffe med Wilfas udstyr.
Vi ville dog ønske, at der var en større beholder til kaffebønner, så man ikke skulle fylde nye bønner på hver gang. Derudover havde det været rart, hvis man kunne kværne direkte i en bajonet.
Kværnblade: Koniske – Bønnebeholder kapacitet: 75 g. – Malingsgrad: Stempelkande – espresso – Mål: 29,4 x 14,8 x 14,8 cm. – Vægt: 2 kg.
Bedste avancerede kaffekværn –
Sage The Smart Grinder Pro

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Fordele
- Kan både kværne kaffe til målebæger eller bajonet/portafilter.
- Programmerbar kværn med 60 malingsgrader.
- Nemt at dosere kaffen uden brug af vægt.
- Også god til espresso.
- Hurtig og effektiv.
Ulemper
- Lidt stor og pladskrævende.
- Kan være en smule kompliceret at anvende i starten.
Sage The Smart Grinder Pro er en genial kaffekværn, der både kan kværne direkte i bajonet/portafilter eller i et målebæger. Ikke overraskende er den topscorer i test hos Tek.no, hvor den blandt andet får ros for kværnegenskaberne og byggekvaliteten. Det er en god avanceret kaffekværn, som kan lidt af det hele – og mere til.
Noget, som først sprang os i øjnene, er størrelsen på kværnen. Det er ikke en lille kværn, så der skal afsættes god plads i køkkenet. Til gengæld er der plads til en hel pose kaffe i den store beholder, der kan rumme op til 450 gram bønner. En smart lille detalje er desuden, at du selv kan vælge om du vil kværne i bajonet eller bæger. Det hele foregår automatisk ved tryk på en knap, ligesom på de helt dyre maskiner.
Kværnblade: Koniske – Bønnebeholder kapacitet: 450 g. – Malingsgrad: Stempelkande – espresso – Mål: H37 x B16 x D20 cm. – Vægt: 2,9 kg.
Bedste begynderkværn til espresso –
Graef CM800

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Fordele
- Simpel kaffekværn, der er nem at anvende.
- Fungerer glimrende til alle slags kaffe, også espresso.
- Kan kværne kaffen direkte i bajonet/portafilter.
- Stor bønnebeholder med plads til 350 gram.
Ulemper
- Svær at rengøre, da kværnsystemet er lidt trangt.
- Bæger til malet kaffe medfølger ikke.
- Ingen timer eller andet – du skal selv kunne vurdere, hvornår du har kværnet tilstrækkeligt kaffe.
Leder du efter en simpel, men pålidelig kaffekværn? Graef CM800 har efterhånden været på markedet længe, men den er stadig blandt favoritterne i dens prisklasse. Hos både Coffeeness og Kockhuset, som begge har testet kaffekværnen, er man heller ikke i tvivl: CM800 er den perfekte begynderkværn til espresso.
Malingsgraden indstilles nemt ved at dreje på toppen, hvorved de koniske kværnblade enten rykker tættere sammen eller længere fra hinanden. Med 40 forskellige malegrader kan du indstille kværnen præcist efter dine præferencer, og du vælger selv om du vil male kaffebønnerne direkte i bajonet eller i et bæger.
Desværre er kværnen en smule besværlig at rengøre, fordi der er trangt omkring kværnsystemet. Med en lille børste kan man dog alligevel komme ind i alle revner og hjørner.
Kværnblade: Koniske – Bønnebeholder kapacitet: 350 g. – Malingsgrad: Stempelkaffe – espresso – Mål: H39,7 x B13,5 x D23 cm. – Vægt: 3 kg.
Bedste professionelle kaffekværn –
Eureka Mignon Silenzio

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Fordele
- Flade kværnblade kan kværne ca. 2 gram kaffe i sekundet.
- Kraftfuld og støjsvag.
- Fin, ensartet maling af alle slags kaffebønner.
- Perfekt til espresso.
- Lækker byggekvalitet – robust i sort/hvid aluminium eller forkromet stål.
Ulemper
- En smule tung – vejer 5,6 kg.
- Prisen er i den høje ende.
Eureka Mignon Silenzio er det perfekte valg til den travle hjemmebarista. Her får du en kaffekværn af en solid byggekvalitet, som er støjsvag og særdeles velfungerende. Det er ingen overraskelse, at Coffeeness har udset den som favoritten til espresso, da den klarede sig vældigt godt i test. Den maler kaffebønnerne til et fint, ensartet pulver, der blandt andet kan bruges til mokka og espresso. Der er selvfølgelig holder til bajonet, samt plads til 300 gram kaffe i den gennemsigtige beholder.
Vi kan rigtig godt lide denne kaffekværn, fordi den har trinløs indstilling af malinggraden, men også fordi den er støjsvag og effektiv. Den kan kværne omkring 2 gram kaffe i sekundet, så på kun 3-4 sekunder har du kaffe til en enkelt kop.
Skal vi sige noget negativt, er designet en smule klodset. Dog er den ikke særlig stor, så udseendet “snyder” en lille smule.
Kværnblade: Flade – Bønnebeholder kapacitet: 300 g. – Malingsgrad: Stempelkaffe – espresso – Mål: H35 x B12 x D18 cm. – Vægt: 5,6 kg.
Se også: Her er de bedste espressomaskiner i test
Bedste manuelle kaffekværn –
Comandante C40 Nitro Blade

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Fordele
- Fungerer perfekt til små mængder kaffebønner.
- Smart ekstra mørk beholder med låg, så du kan opbevare malede bønner til senere brug.
- Gennemført, lækker byggekvalitet.
- Robust, konisk kværn.
Ulemper
- Meget dyr.
- Vejer lidt over 740 gram.
Små, håndholdte kaffekværne er ikke kun geniale til det lille køkken, men også til udflugten. Nu er det slut med kedelig kaffe på turen i det fri – kombiner eksempelvis Comandante C40-kværnen med den populære AeroPress og lav en frisk, lækker kop kaffe på få sekunder.
Comandante C40 Nitro Blade får topkarakter og Coffeeness og anbefales af The Coffee Chronicler, fordi den lever op til dens gode rygte. Den har ikke kun et særdeles smukt design, den er også god til at male bønner til de fleste typer kaffe. Med tanke på prisen, burde det også være forventeligt.
Til pris, der ligger på niveau med en dyr, elektrisk kaffekværn, får man til gengæld også lækre materialer fra top til bund. Der er ikke sparet på noget. Kværnen er produceret i Tyskland.
Kværnblade: Koniske – Bønnebeholder kapacitet: 45 g. – Malingsgrad: Stempelkande – espresso – Mål: H16 x B6 cm. – Vægt: 740 g.
Hvilken kaffekværn skal jeg vælge?
Du skal vælge en kaffekværn, som passer til dit daglige behov. Drikker du kun en enkelt eller to kopper kaffe om dagen, kan du sagtens nøjes med en lille kværn. Er du derimod entusiast og ejer af en professionel espressomaskine, skal du have fat i en kraftigere kværn af højere kvalitet. Se her, hvilke forskellige kaffekværne der findes, og hvad du skal kigge efter.
Elektrisk kaffekværn
Elektriske kaffekværne er de mest populære til køkkenet, og med god grund. Den kraftige motor kører ved ensartet hastighed, og sikrer ligeledes at bønnerne males ensformigt. Den eneste situation, hvor en elektrisk kaffekværn ikke er det smarte valg, er hvis dit køkken er lille eller du vil brygge frisk kaffe ude i det fri. Her kan en lille, manuel kaffekværn være at foretrække.
Manuel kaffekværn
Manuelle kaffekværne fås i flere typer: Små transportable kværne i stil med Comandante C40, eller større manuelle kaffemøller til køkkenet. Førstnævnte kan nemt pakkes i rygsækken og bringes med på tur, hvorimod sidstnævnte passer perfekt til det lille køkken. Kaffen males typisk ned i en lille beholder eller skuffe, og du kan typisk male kaffe til en enkelt kop eller to ad gangen.
Kaffekværn med koniske kværnblade
Koniske kværnblade passer i små kaffekværne, og sikrer en ensformig maling af kaffen. Kaffekværne med koniske kværnblade er ofte i den billige ende, men maler til gengæld også langsommere end flade kværnblade.
Kaffekværn med flade kværnblade
Flade kværnblade er typisk at finde i de dyrere kaffekværne. De er bredere, og dermed også mere effektive. Af denne grund passer kaffekværne med flade kværnblade perfekt til den travle hjemmebarista, der brygger mange kopper kaffe dagligt.
Professionel kaffekværn til bajonet
De dyreste kaffekværne maler kaffen direkte ned i en bajonet/portafilter, som bruges til baristamaskiner. De fungerer lidt som en automat, hvor du bare presser bajonetten ind i holderen, hvorefter der males en fastsat portion kaffebønner. Det er smart, når det skal gå hurtigt, men også hvis du vil være sikker på at få samme portion kaffe hver gang.
Lille kaffekværn
Små kaffekværne findes i stort set alle typer. De er smarte til det lille køkken og dig, der kun drikker kaffe en sjælden gang imellem, men som alligevel ønsker den bedst mulige smagsoplevelse.
Kaffekværn med vægt
Nogle kaffekværne har en vægt, som kan bruges til at opnå korrekt dosis kaffe. Det er smart, da kaffen således kommer til at smage på samme måde hver gang, og du slipper for unødigt kaffespild.
Vores research
Det er vigtigt at lave grundig research, før du køber en ny kaffekværn. Der er nemlig mange modeller at vælge imellem, og mange egenskaber at tage højde for. Vi hjælper dig på vej med denne guide, og har selvfølgelig foretaget et omfattende researcharbejde for at finde de bedste kaffekværne. Vi har rådført os med fageksperter, gennemgået brugernes erfaringer og foretaget vores egne evalueringer af de enkelte modeller.
Herunder er de tests, som er indgået i vores researcharbejde:
- Tek.no: Test af 10 kaffekværne (5. oktober 2019)
- The Coffee Chronicler: Test af Comandante C30 (23. september 2021)
- Kockhuset: Test af 4 kaffekværne (7. november 2019)
- Coffeeness.de: Samletest af kaffekværne (27. maj 2022)
- Coffeeness.de: Test af Graef CM800 (5. januar 2022)
- Coffeeness:de: Test af Comandante C40 Nitro Blade (9. februar 2022)
- Coffeeness.de: Test af Eureka Mignon (21. april 2022)