Kokkens Hverdagsmad måltidskasser – prøvet i virkeligheden

Madskyen er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer vores daglige drift.

Kokkens Hverdagsmad laver måltidskasser med retter, som kan tilberedes hurtigt og nemt. Vi har afprøvet måltidskasserne, for at se om det passer. Læs med her, hvis du overvejer en måltidskasse fra Kokkens Hverdagsmad.

Kokkens Hverdagsmad – kort og godt

Kokkens Hverdagsmad tilbyder i skrivende stund to måltidskasser: En familiekasse og en grøn kasse. Fokus ligger på at det skal være nemt, men også sundt og lækkert. Derfor har Kokkens Hverdagsmad forberedt det meste, så du kun skal bruge minimal tid i køkkenet.

Alt er pakket og nummereret efter hvilken ret det skal bruges til, så du nemt kan finde de rigtige ingredienser frem fra køleskabet.

Se også: Gennemgang af de bedste måltidskasser

Om denne anmeldelse

Vi har bestilt og betalt for Kokkens Familiekasse over en periode på to uger. Vi valgte at få måltider til 4 dage, og holdt os til standard-retterne begge uger.

Måltidskasserne er bestilt og afprøvet uden at Kokkens Hverdagsmad var vidende herom. Anmeldelsen er skrevet på baggrund af vores oplevelser som helt almindelige kunder. Hvis du synes at vores anmeldelse er nyttig, kan du købe en måltidskasse gennem vores links. Så modtager vi en lille kommission, der kan finansiere driften af siden.

Førstehåndsindtryk

Der er fine billeder på hjemmesiden, og Kokkens Hverdagsmad tiltaler en travl børnefamilie. Vi kan godt lide at konceptet er holdt så simpelt som muligt, så man ikke skal forholde sig til en lang række valgmuligheder.

Vi får meget hurtigt et overblik over mulighederne, hvilket er et stort plus når det skal være nemt og enkelt.

Bestilling og levering

Åben flamingokasse med indhold fra Kokkens Hverdagsmad
Sådan ser det ud, når du modtager din måltidskasse fra Kokkens Hverdagsmad. I bunden ligger isposer, og ovenpå ligger kød og mejeriprodukter. Kolonialvarer og grøntsager ligger øverst.

Bestilling går hurtigt og let. I løbet af få minutter har vi bestilt vores første måltidskasse, da det ikke kræver en lang række komplicerede skridt. Man vælger blot antal personer, antal dage, samt om man ønsker fast levering eller engangslevering. Det er rart, at man ikke behøver at oprette en abonnementsaftale, hvis man kun vil have en enkelt måltidskasse ad gangen. Så skal man ikke huske at opsige abonnementet igen, hvis man ikke vil fortsætte.

Levering foregår natten til mandag (senest kl. 17:00 mandag), men i nogle postnumre kan der også vælges levering natten til søndag. Du modtager ikke notifikationer når måltidskassen er på vej og når den er leveret, hvilket man ellers gør hos andre leverandører. Dette var ikke et problem for os, men du skal være forberedt på at den kan ankomme i løbet af natten. På en kold vinterdag eller varm sommerdag, skal du derfor afsætte lidt tid om morgenen til at pakke ud og lægge i køleskab.

Emballage

Tom flamingokasse fra Kokkens Hverdagsmad
Vores billeder af isposer og lukket flamingokasse gik desværre tabt. Som fast abonnement kan du returnere tomme flamingokasser gratis ved næste levering.

Kokkens Hverdagsmad leverer alle ingredienser i en flamingokasse, som er lukket forsvarligt med et plastikbånd. Det kræver en god saks at åbne kassen, og enkelte flamingo-fragmenter dryssede på gulvet da vi åbnede vores. Fordelen ved flamingokassen er naturligvis at den er vandtæt, og derudover holder den godt på kulden.

Der var isposer i bunden af flamingokassen, og kød var placeret tættest ved isen. Grøntsager, kolonialvarer og andre madvarer var placeret ovenpå, og fungerede altså som et isolerende lag.

I modsætning til papkasserne kan du ikke lige folde en flamingokasse sammen, så du skal påregne lidt opbevaringsplads hvis ikke du kører på genbrugspladsen ugentligt. Er du abonnent, kan flamingokassen dog returneres i forbindelse med næste levering.

Emballagen bestod af følgende:

 • Stor flamingokasse.
 • Poser med is. Der var mellem 3 og 5 poser i hver kasse.
 • Almindelig fødevareemballage til størstedelen af madvarerne.

Måltidskassens indhold

Kokkens Familiekasse, som vi havde valgt, bestod primært af konventionelle madvarer. Størstedelen var i en ganske fin kvalitet, og alt var friskt ved levering. Da alle madvarene lå i individuelle pakninger, havde vi ikke brug for at om- eller indpakke noget. Udpakning af måltidskassen gik derfor hurtigt og nemt, hvilket var rart på en mandag morgen.

Når Kokkens Hverdagsmad skriver at “kokken har forberedt det meste”, betyder det at madvarerne er afmålte og delvist klargjorte ved levering. Eksempelvis får du færdiglavede saucer, hakkebøffer som allerede er formet, færdigbagt brød og lignende. Du skal selv snitte nogle grøntsager grøntsager, koge pasta og andre småting.

Tilberedning

Da det meste var forberedt på forhånd, gik tilberedningen hurtigt og nemt. Det var altså ikke den store raketvidenskab at finde rundt i opskrifterne, og for det meste kunne vi klare os med simple køkkenredskaber.

Det var ganske rart på travle hverdage, at vi blot skulle stå 15-20 minutter i køkkenet for at trylle et lækkert hjemmelavet aftensmåltid frem.

Maden

Måltiderne var velsmagende, og afskrækkede ingen. I Kokkens Familiekasse finder du som regel gode og velkendte klassikere, som hurtigt kan piftes op med lidt ekstra krydderier hvis det ønskes.

Som familie kan vi normalt godt lide mad med masser af smag og krydderier, så vi valgte selv at spæde nogle af retterne op. Blandt andet fik vi en chili con carne den ene uge, som nærmest kun smagte af tomatsauce. Fint for børn, men lidt kedeligt for voksne.

Hvis jeres største bekymring ved at bestille en måltidskasse er om børnene kan lide maden, er Kokkens Hverdagsmad værd at prøve.

Fordele og ulemper

For børnefamilier er der mange oplagte fordele ved at vælge Kokkens Hverdagsmad, men der er også ulemper. Bliv klogere på både fordele og ulemper her.

Fordele

 • Nemt og enkelt koncept, som ikke kræver stort tidsforbrug. Bestilling tager få minutter, og Kokkens Hverdagsmad leverer til alle adresse (inkl. brofaste øer).
 • Du kan bestille måltidskasser til en enkelt person, hvis du ønsker dette. De fleste leverandører har ellers et minimum på to personer.
 • Maden er velkendt og velsmagende. Der er altså ingen grund til at lade sig afskrække, og det meste kan tilpasses forskellige smagsløg.
 • Madvarerne er forsvarligt emballeret i en robust flamingokasse, der holder godt på kulden.
 • Alle madvarer er nummererede, så det er nemt at tjekke ordren igennem. Det er også nemmere at tilberede maden, når du hurtigt kan finde de rigtige ingredienser frem.
 • Det er muligt at få fast levering eller engangs-levering. Sidstnævnte koster blot et leveringsgebyr, men til gengæld slipper du for abonnementsordningen.

Ulemper

 • Relativt stort emballagespild, da hver madvare er individuelt pakket. Flamingokassen kan heller ikke smides til husholdningsaffaldet, men skal i stedet afleveres på nærmeste genbrugsplads.
 • De fleste madvarer i Kokkens Familiekasse er konventionelle, og vi savner muligheden for at tilvælge økologi. Kokkens Grønne Kasse indeholder til gengæld 100% økologiske grøntsager.
 • Vi savnede lidt ekstra smag i nogle retter. Heldigvis kan man nemt tilføre lidt ekstra krydderi, men dette skal du så have i køkkenet i forvejen.
 • Selvom opskrifterne var nemme og hurtige, havde vi indtryk af at retterne blev leveres færdigtilberedte (eller tæt på). Dette var dog ikke tilfældet, da hver ret blevet leveret med mellem 4 og 6 del-elementer som skulle håndteres individuelt.

Samlet vurdering

Det var en fornøjelse at afprøve måltidskasser fra Kokkens Hverdagsmad, og vi vil helt sikkert prøve igen en dag. Maden var velsmagende og kunne spises af såvel voksne som børn, og vi var på intet tidspunkt bange for om børn eller voksne kunne lide maden. Til tider savnede lidt mere fart på smagen, men dette er naturligvis en individuel præference.

Andelen af konventionelle råvarer og en upraktisk flamingokasse trak en smule ned i vores samlede indtryk af Kokkens Hverdagsmad, men det var ikke nogen katastrofe.

Det var dejligt at vi nemt kunne pakke kassen ud og finde de rette ingredienser til hver opskrift. Perfekt i en travl hverdag.