Ældrevenlige måltidskasser

Madskyen er en uafhængig vidensbase om mad og drikke. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer vores daglige drift.

Ældre mennesker kan nå en alder, hvor appetitten svigter og lysten ikke er til at stå i køkkenet og tilberede mad på egen hånd.

Heldigvis findes der måltidskasser med lækker og ældrevenlig mad, der typisk består af retter som er nemme at tygge og lavet af klassiske danske råvarer der er nemme at forholde sig til.

Vi har undersøgt markedet, og fundet de bedste ældrevenlige måltidskasser til hjemmelevering.

Halkær Ådal

  • Mad leveres færdiglavet og frossen
  • Måltider særligt rettet mod ældre
  • Desserter kan tilvælges

Halkær Ådal har specialiseret sig i at lave måltidskasser af gode reelle råvarer, som de fleste af os kender og holder af. De er også en af de eneste private leverandører af decideret ældrevenlige måltidskasser, som er særligt rettet mod dem der til tider spiser småt og har brug for lidt hjælp i køkkenet.

Med færdigtilberedte retter i fryseren kan man nemt komme i gang med at tilberede et velsmagende klassisk måltid mad, som vækker appetitten og er let at spise.

Der er som noget ekstra mulighed for at bestille desserter til måltiderne hos Halkær Ådal.

Derfor er ældrevenlige måltidskasser en god idé

Mange ældre har svært ved at tygge almindeligt mad, og de synes måske også at udvalget af færdigretter er blevet lidt for eksotisk. Det kan også være svært at lade sig nøje med frysediskens hakkebøffer, når de fleste ældre er vant til at lave maden fra bunden selv.

Med ældrevenlige måltidskasser fås gode, solide og velkendte måltider, som de fleste ældre kender og elsker.

Ydermere er måltiderne sammensat således, at maden er nem at tygge uden risiko for at ødelægge tænderne eller få ondt.

Med alderen bliver mange ældre mennesker nemlig småt spisende, fordi kroppen er træt. Det er dog stadig vigtigt at få noget ordentlig mad ned i maven, og det kan en ældrevenlig måltidskasse hjælpe med.

Eksempler på ældrevenlig mad

Flere leverandører tilbyder mad, som er særligt egnet til ældre mennesker. Det er gode danske klassikere samt andre kendinge, der er nemme at opvarme/tilberede uden der skal lægges en stor indsats deri.

Herunder er en række eksempler på ældrevenlig mad i måltidskasser, som vi i skrivende stund har observeret:

  • Frikadeller med persillesauce, små kartofler og grønt
  • Millionbøf med kartoffelmos
  • Lasagne
  • Boller i karry med ris og selleri
  • Jordskokkesuppe med brød til
  • Fiskefrikadeller med dild sauce, kartofler og bagte gulerødder

Som det ses herover, er det mestendels velkendte klassikere med reelle råvarer, der typisk leveres som frosne færdigretter eller frisklavede færdigretter.

Hvem har glæde af måltidskasser med ældrevenlig mad?

Alle ældre mennesker fra pensionsalderen og opefter kan have glæde af ældrevenlig mad. Der er som sådan ikke en specifik aldersgruppe, men hvis man ikke føler man har energi til at lave alting selv fra bunden, er ældrevenlige måltidskasser et godt valg.

Der er man sikret måltider til alle dage, også de dage hvor man ikke lige har mulighed for at komme udenfor døren.

Ud over ældre mennesker kan børn faktisk også have glæde af disse måltider, som ofte er børnevenlige og nemme at forholde sig til.

Fakta om måltidskasser med ældrevenlig mad

Herunder har vi samlet en række spørgsmål og svar omkring måltidskasser med ældrevenlige retter.

Er ældrevenlig mad kun forbeholdt ældre mennesker?

Nej. Børn og voksne i alle aldre kan også have glæde af ældrevenlige måltidskasser, da maden typisk er let fordøjelig og nem at tygge. Der kan jo være mange årsager til at man har disse behov, og derfor kan de ældrevenlige måltidskasser være en god kilde til reel mad der dækker dagligdagens ernæringsbehov.

Kan børn også spise ældrevenlig mad?

De fleste børn vil formentlig både kunne spise den ældrevenlige mad, samt gøre det med største velbehag. Maden er nemlig typisk klassiske danske retter, som kendes af de fleste, og manges livretter figurerer sikkert på menuerne uge efter uge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *