Fleksitar måltidskasser

Madskyen er en uafhængig vidensbase om mad og drikke. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer vores daglige drift.

Med fleksitariske måltidskasser får du det bedste fra begge verdener: Lækre vegetariske retter, samt velkendte retter med kød.

Denne type måltidskasse er et godt skridt i retningen mod en kødfri tilværelse, men også mod en tilværelse med mindre kød i det hele taget.

Vi har undersøgt alle leverandører, og samlet de bedste bud på fleksitar måltidskasser herunder.

Favorit

Aarstiderne

 • Alt er økologisk
 • Mulighed for at vælge en specifik fleksitar-måltidskasse
 • Tilbyder også dagligvarer

Aarstiderne sælger en specifik måltidskasse for fleksitarer, som de kalder for FlexitarKassen. De er yderst erfarne hvad angår salg af måltidskasser, og tilbyder næsten 30 forskellige løsninger.

Du finder desuden kun økologiske måltidskasser hos Aarstiderne, der som virksomhed er Ø-mærket.

RetNemt

 • Mange nemme retter at vælge imellem
 • Sammensæt selv en fleksitarisk kost
 • God løsning for børnefamilier

RetNemt er nok den bedste løsning for dig, der ønsker mulighed for masser af fleksibilitet. Du kan helt selv sammensætte måltidskasserne efter hvad du selv ønsker, og der er fri mulighed for at vælge til eller fra.

Måltidskasse-universet er således ikke bundet op på bestemte måltidskasser, men nærmere forskellige retter som du kan vælge efter smag og behag.

Nemlig.com

 • Fleksibel levering
 • Mange muligheder at vælge mellem
 • Tilbyder også dagligvarer

Derfor skal du vælge fleksitar måltidskasser

Fleksitariske måltidskasser er det perfekte første skridt på vejen mod en tilværelse med mindre kød og mere plantebaseret kost.

Et liv med mindre kød kan betyde en sundere tilværelse, hvor du spiser lettere og mere varieret. Det kan give dig et vægttab og bedre alment velbefindende, da et højt indtag af kød fra okse, kalv, lam eller svin kan have negative effekter.

Med en fleksitar måltidskasse kan du bedre variere din kost, og samtidig blive introduceret til både fedtfattige og vegetariske retter.

Som fleksitar må du nemlig gerne være fleksibel og spise lidt af det hele – egentlig er det bare en betegnelse for dem, hvis madvaner hælder mod både vegetarisk og “almindelig” kost.

Mange bruger denne type måltidskasser som et blødt springbræt mod en tilværelse, der enten er kødfri eller består af mindre kød.

Sådan finder du de bedste måltidskasser for fleksitarer

At finde de bedste fleksitar måltidskasser kan være en udfordring, da der ikke findes mange måltidskasser med netop dette navn.

Du kan dog med fordel vælge en levarandør, som lader dig sammensætte måltidskasserne uge efter uge, da du således får mulighed for at vælge mellem både vegetariske retter og retter med kød.

Således kan du udvide dine muligheder, i stedet for at lade dig begrænse af enkelte leverandører.

Når du kigger efter måltidskasser der overholder fleksitar-principperne, skal leverandøren helst kunne tilbyde følgende:

 • Måltidskasser med fisk
 • Måltidskasser med kød
 • Vegetariske måltidskasser

Hvad betyder det at være fleksitar?

At være fleksitar betyder, som nævnt længere oppe, at man spiser delvist plantebaseret og delvist kødbaseret.
Man blander således både måltider med og uden kød i løbet af en madplan, således at man får lidt af hvert.
Der er ikke de samme restriktioner som ved vegansk kost, eller sågar vegetarisk kost, fordi man med fleksitarisk kost har “tilladelse” til at spise alt hvad man vil.
Mange vælger en fleksitarisk måltidsløsning, fordi de ønsker at spise mindre kød og eventuelt senere overgå til vegetarisk eller vegansk kost.

Hvorfor er fleksitarisk kost en god idé?

At spise fleksitarisk kost er en god idé, hvis du ønsker at spise mindre kød i dagligdagen. Det er for manges vedkommende en god måde at starte en vegetarisk tilværelse, fordi principperne ikke er alt for restriktive.

Kan børn lide fleksitar måltidskasser?

De fleste børn vil kunne lide fleksitar måltidskasser, da de indeholder lidt af hvert. Nogle retter kan dog bevæge sig langt fra hvad der er “normalt” at spise, men det afhænger af den individuelle families madvaner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *