Bedste sunde måltidskasse

Madskyen er en uafhængig vidensbase om mad og drikke. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer vores daglige drift.

En sund måltidskasse er det bedste valg for alle, der ønsker en sundere livsstil med nye madvaner. Det er nemlig ikke altid nemt at finde på sund mad i hverdagene, og her er en måltidskasse en kærkommen hjælp.

Der findes heldigvis et stort udvalg af sunde måltidskasser, men hvilke skal du vælge?

Vi har kigget alle leverandører efter i sømmene, og her er vores bud på de beste valg netop nu.

Favorit

RetNemt

 • Mange sunde retter at vælge mellem
 • Kan tilpasses uge for uge
 • Nemme opskrifter

RetNemt er vores oplagte favorit blandt de sunde måltidskasser, fordi de tilbyder et stort udvalg af retter der passer til en sund livsstil.

Som udgangspunkt er der ingen faste måltidskasser hos RetNemt, i stedet vælger du nogle præferencer som dine måltidskasser sammensættes ud fra. Du kan også selv vælge retter uge for uge, så du får præcis det du vil have.

Hos RetNemt finder du sunde måltider i flere kategorier, alt efter om du er i gang med en slankekur eller bare ønsker almindelig sund mad.

God pris

Marley Spoon

 • Mange sunde retter at vælge mellem
 • Sammensæt selv dine måltider
 • Passer til hele familien

Hos Marley Spoon finder du ikke en decideret sund måltidskasse, da deres koncept er en smule anderledes. Her vælger du nemlig selv dine retter uge efter uge, og får derfor større frihed til selv at vælge.

I stedet for at tilbyde en specifik sund måltidskasse, kan du hver uge vælge mellem en masse sunde måltider. Det kan være retter uden kød, uden mejeriprodukter, hurtige retter, børnevenlige retter og meget mere.

Der er hver uge omkring 30 forskellige retter at vælge mellem, hvoraf flere altså både er sunde og velsmagende.

Skagenfood

 • Stort udvalg af fiskeretter
 • Mange sunde måltidskasser at vælge mellem
 • Tilbyder også dagligvarer

Skagenfood tilbyder en masse spændende måltidskasser med frisk fisk, men har derudover også en række sunde måltidskasser at vælge mellem.

Hos Skagenfood er menuen sat på forhånd, så du nemt kan se hvad der leveres i den kommende uge. Du kan således nemt danne dig et overblik, og behøver ikke at tage stilling til en hel masse.

Udover måltidskasser kan du også købe dagligvarer og specielle weekendmenuer hos Skagenfood.

Kokkens Hverdagsmad

 • Nemme og sunde måltider
 • Flere grøntsager
 • Maden er tilberedt og skal blot opvarmes/anrettes

Kokkens Hverdagsmad tilbyder gode og sunde måltidskasser til hverdag, så du nemt kan påbegynde en sundere livsstil.

Retterne leveres tilberedte, og skal derfor bare opvarmes og anrettes i portioner. Det er således en god og nem måde at spise sundt på, uden at du går på kompromis med kvaliteten eller prisen.

Aarstiderne

 • Mange måltidskasser at vælge mellem
 • Sunde og slankende retter
 • Tilbyder også dagligvarer

Aarstiderne tilbyder mere end 20 forskellige måltidskasser, og de har flere forskellige måltidskasser som både er sunde og slankende. Eksempelvis kan nævnes deres Sense måltidskasser, og derudover har de også vegetariske måltidskasser samt almindelige sunde variationer.

Der er også mulighed for at tilvælge en måltidskasse med sunde morgenmåltider, så du er sikret et sundt første måltid på dagen.

Sunde måltidskasser sætter gang i livsstilsændringen

Med en sund måltidskasse er det muligt at lægge livsstilen om, og smide de overflødige kilo nemt og enkelt. Du slipper for at læse dig igennem et hav af kogebøger og fagartikler om næringsværdier, da de sunde måltidskasser allerede er planlagt for dig.

Du skal derfor ikke bekymre dig om andet end at tilberede maden og indtage den, og med de rette ingredienser kan du både se og mærke resultaterne hurtigst.

Sunde måltidskasser giver dig mulighed for at komme i gang med et vægttab på en overkommelig måde, men det er også en god smutvej til sundere med for hele familien. Menuen er planlagt på forhånd og ingredienserne fordelt i de rette mængder, således at du ikke skal bekymre dig om andet end tilberedningen.

Sunde måltidskasser er det oplagte valg, for dig, der:

 • Ønsker en sundere livsstil
 • Ønsker at opnå bedre resultater med træningen
 • Ønsker at tabe dig
 • Ønsker at prøve flere forskellige råvarer
 • Søger ny inspiration til lækre retter med sæsonens bedste ingredienser

Alt i alt kan du med en sund måltidskasse opnå meget, og for mange er den største hindring det krævende arbejde med at undersøge nye ingredienser, ukendt opskrifter, og madlavning de ikke kender til. Måltidskassen eliminerer alle disse problemer, og giver dig en overkommelig menu uge efter uge.

Sunde måltidskasser til vægttabet

En af de oplagte formål med at vælge en sund måltidskasse, er muligheden for at tabe vægt. Det siges at størstedelen af et vægttab skyldes ændringen i kostvaner, og dagens sidste måltid er en vigtig faktor i denne sammenhæng.

Hvis ikke dagens sidste måltid er tilpasset din krops behov, risikerer du at overspise. Med overspisning kommer din krop på overarbejde lige inden sengetid, og det betyder at din søvnkvalitet påvirkes. Der er således mange gode grunde til at spise sundt, men den altoverskyggende grund er selvfølgelig muligheden for at tabe sig hurtigt og effektivt.

En sund kost er nemlig bygget op om et balanceret kalorieindtag, således at din krop ikke får unødige kalorier ind med måltiderne.

Der findes heldigvis mange sunde måltidskasser der dækker alle måltider i løbet af dagen, hvorved det bliver ekstra nemt for dig at opnå en bedre og sundere livsstil uden at du skal bruge timevis hver uge på planlægning.

Sunde måltidskasser til livsstilsændringen

Når du har besluttet dig at lægge livsstilen om – eller hvis din læge eller nærmeste familie har anbefalet dig det, er kosten typisk det vigtigste element. En sundere livsstil kræver at kroppen får de rette ting indenbords at arbejde med, heriblandt masser af vitaminer, fibre, mineraler og essentielle fedtsyrer.

Hvis du føler dig på bar bund hvad angår omlægning af kosten, eller hvis du synes det virker uoverskueligt at finde rundt i de mange kostråd, kan du med fordel vælge en måltidskasse med sunde retter. Maden er nemlig sammensat efter hvad kroppen har behov for, og ingredienserne er nøje udvalgt således at dine naturlige behov dækkes bedst muligt.

Når du begynder at spise sundt vil det have mange positive følgevirkninger, og måltidskasser er en god hjælp til dette i en travl hverdag.

Sunde måltidskasser til fitness entusiasten

Når du træner meget, har du formentlig hverken tid eller lyst til at stå i køkkenet i timevis hver uge. Du slipper dog ikke for at spise en masse mad, da dit behov stiger i takt med at dine muskler vokser. Kroppen skal have energi for ikke at gå i stå i løbet af dagen, og rugbrødsmotoren skal konstant holdes i gang for at du ikke går kold.

Det stiller selvfølgelig nogle store krav til hvad du indtager i løbet af dagen, og det er afgørende for din træning og performance at du får dækket dine behov for proteiner og kalorier i løbet af dagen.

Kroppen har nemlig brug for både proteiner og kalorier så du kan opbygge muskler og holde et godt energiniveau under hele træningen, for ellers får du ikke optimalt udbytte af dine mange timer med vægte i hænderne.

Den sunde måltidskasse kan normalt tilpasses efter dine behov, så du for dækket alt hvad du har brug for i løbet af dagen. Det er desuden nemt at supplere med ekstra proteiner og energi i løbet af dagen hvis det ønskes, men med måltidskasserne er du dækket ind på alle de vigtigste måltider.

Sunde måltidskasser til familien

En sund måltidskasse er ikke kun et godt valg for dem der ønsker at tabe sig, eller dem der sigter efter at opbygge flere muskler.

Helt almindelige børnefamilier kan ligeledes have gavn af dem, og det er en rigtig god måde at introducere børnene til nye og anderledes madvarer.

De sunde måltidskasser indeholder måske retter I aldrig har hørt om før, og det kan være med til at pirre både børnenes og de voksnes nysgerrighed ved middagsbordet. Det skal nemlig være sjovt og spændende at spise god mad, og med en sund måltidskasse er du sikker på at maden er god og varieret fra dag til dag.

I en travl børnefamilie er det ellers nemt og trygt at holde fast i de klassiske børnevenlige retter, som alle børn kender og elsker: Pasta med kødsauce, pizza, lasagne, æggekage, madpandekager, og lignende. Disse retter indeholder dog kun sjældent nogle af de sundeste råvarer naturen har at byde på, hvilket blandt andet tæller forskellige typer kål, nødder, kerner, frø, fisk og lignende.

Det er derfor en rigtig god idé at vælge de sunde måltidskasser til i børnefamilien, så du er sikker på at i selv på travle dage kan slutte aftenen af med det sundt måltid mad.

Skal du vælge færdiglavet mad eller ingredienser til mad?

Mange sunde måltidskasser tilbydes med enten ingredienser til madlavning eller færdiglavet mad. Mens førstnævnte kræver en lille indsats i køkkenet på hvad der svarer til 20-30 minutter dagligt, kræver den færdiglavede mad blot at du sætter den i mikroovnen eller hælder den i en gryde og varmer op. Dernæst skal maden blot anrettes, før den kan serveres.

Vælger du en måltidskasse hvor du får råvarene leveret til tilberedning i eget køkken, er du sikker på at alt er frisk – og du styrer helt selv mængden af alle ingredienser, hvorved du enten kan supplere eller holde lidt igen når du synes det er nødvendigt.

Med færdigretterne får du til gengæld aftensmad på kun 10 minutter, og du slipper for at rode hele køkkenet til.

Uanset hvad du vælger, er der fordele og ulemper ved begge ting. Prismæssigt ligger måltidskasserne nogenlunde ens, så forskellen ligger udelukkende i arbejdsindsatsen samt muligheden for selv at have indflydelse på de enkelte sunde måltider.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *