Vegetariske måltidskasser

Denne artikel kan indeholde links til forhandlere, som giver os en kommission ved køb.

Hvis du er vegetar eller overvejer at blive det, er vegetariske måltidskasser det perfekte springbræt til en nemmere hverdag. Så behøver du ikke tænke på madplaner og indkøb af ingredienser, men kan i stedet nyde tilblivelsen af lækre kødfrie retter.

I modsætning til veganske retter må vegetariske retter gerne indeholde produkter fra dyr, eksempelvis æg og mælk, men det er således også den eneste forskel.

Vi har undersøgt udvalget blandt alle leverandører af vegetariske måltidskasser, og her er vores anbefalinger.

Favorit

RetNemt

 • Spændende bland-selv måltidskasser
 • Få nye retter uge efter uge
 • Nemme vegetariske retter

RetNemt tilbyder vegetariske måltidskasser som del af deres design-selv koncept, hvor du frit kan vælge de retter du ønsker i din kommende måltidskasse.

Det betyder at du kan vælge udelukkende at få vegetariske retter, men du kan eksempelvis også sammensætte en pescetarisk måltidskasse ved at tilvælge retter med fisk.

Konceptet er ret unikt, da de fleste andre leverandører tilbyder en række faste måltidskasser med forudbestemte retter og begrænset frihed.

Simple Feast

 • Rendyrket vegetariske/veganske retter
 • Alle retter er færdigtilberedte
 • Emballage er bæredygtig

Simple Feast slår sig op på at være en rendyrket vegetarisk/vegansk leverandør af måltidskasser, hvilket er en rigtig god idé. Ydermere er alle retter færdigtilberedte, så du kun skal opvarme og anrette.

Du får således maden klar på kun 10 minutter, og derfor er det et perfekt valg til en travl hverdag.

Skagenfood

 • Tilbyder en spændende vegetarisk måltidskasse
 • Sælger også gourmet retter til weekenden
 • Tilbyder dagligvarer

Skagenfood tilbyder først og fremmest en masse spændende måltidskasser med fisk og skaldyr, men de er faktisk også rigtig gode til vegetarisk mad.

Vi har flere gange følt os fristede af deres vegetariske retter, og de er faktisk yderst velsmagende. Der er kræset mere for retterne her, og det kan både ses og smages.

Skagenfood tilbyder ydermere salg af dagligvare samt specielle weekendmenuer, der fungerer godt til gæster og specielle anledninger.

Halkær Ådal

 • Alle retter leveres færdigtilberedte og frosne
 • Leveringer dækker op til 7 dage
 • Tilbyder også desserter

Halkær Ådal tilbyder lækre vegetariske måltidskasser, som består af færdigtilberedte frosne retter. Der er derfor ikke krav om at de skal tilberedes indenfor få dage, og du kan derfor fylde fryseren med forsyninger når du måtte ønske det.

Hos Halkær Ådal kan du blandt andet også få mad til ældre mennesker, og det er muligt at tilkøbe desserter hvis dette ønskes.

Måltidskasser uden kød

Vegetariske måltidskasser indeholder naturligvis intet kød, og de er således en oplagt smutvej for alle, der ønsker at afprøve en vegetarisk livsstil. Måltidskasserne er også velegnede til dem der i forvejen er vegetarer, som måske ønsker at afprøve nye retter og få en nemmere hverdag.

Ofte er det svært at finde på nye retter eller sammensætte spændende madplaner, hvis man er på udebane. Mange kødspisere finder sig selv i ukendt land, når de forsøger at skære ned på kødet eller droppet det helt – og det kan i sidste ende betyde at man opgiver en kødfri tilværelse, hvilket er synd.

De vegetariske måltidskasser gør op med denne problematik, og forenkler livsstilsændringerne ved at give dig alt hvad du har brug for til at kreere lækre måltider til dig selv og din familie.

Derfor bør du spise mere grønt – nu

Produktionen af kød forurener jorden i stor stil. Dyrene producerer blandt andet store mængder CO2 gennem deres efterladenskaber, og her er det i særdeleshed køerne der er storslemme. De prutter nemlig også, og deraf udleder de ligeledes store mængder metangas. Det er skidt for klimaet – bogstaveligt talt.

Men hvad værre er at dyrene også har brug for store mængder foder, så de kan vokse sig store hurtigt. Foderet skal således først dyrkes på marker, som optager store arealer, og dermed kvæles endnu mere af den vilde natur. Vi har brug for den vilde natur for at opretholde balancen blandt dyr og planter, der er under voldsomt pres grundet den hurtige fældning af skove og rydning af store arealer.

Det er sundt at spise grønt – meget sundt

Vi har i alt for mange år vænnet os til tanken om at vi skal spise kød, og helst masser af det. Kød er blevet ophøjet til noget fundamentalt vigtigt, som kroppen har brug for for at kunne overleve.

Dette er til dels rigtigt, da kød indeholder mange gode næringsstoffer. Disse næringsstoffer kan du dog også sagtens få gennem vegetarisk kost, og faktisk har menneskekroppen det bedst ved indtagelse af mindre eller slet intet kød.

Den vegetariske kost er overvejende plantebaseret, men æg, mælkeprodukter og honning er også alment accepteret. Æg og mælkeprodukter giver et godt tilskud af blandt andet proteiner og calcium, og for kødspisere er den vegetariske kost en tålelig overgang sammenlignet med vegansk kost som er 100% fri for kød og animalske produkter.

Da du i sagens natur kommer til at spise mere grønt, indtager du formentlig også flere fibre end du er vant til. Den plantebaserede kost er nemlig ofte rig på ingredienser fra kålplanter og andet grønt, som er spækket med gode fibre. Fibre er kroppens arbejdsredskab, og de bruges blandt andet til at aktivere tarmene således at din krop nemmere kan optage næringsstofferne i maden. Dette er blot én af virkningerne ved at spise mere grønt, og derudover vil du højst sandsynligt føle dig lettere når først du har vænnet dig til den vegetariske kost.

Vegetarmad er mere end bare planter

Hvis du tror at vegetariske retter er kedelige og grønne, tager du fejl. Idéen om at man med kniv og gaffel skærer et broccolihoved over og spiser det råt, er stærkt misforstået.

Vegetarretter kan være spændende, velsmagende og inspirerende, ja faktisk er det nærmest kun fantasien der sætter grænser.

Med en vegetarisk måltidskasse er du sikker på at alt det hårde arbejde gøres for dig, da leverandørerne har faguddannet personale til at udvælge og sammensætte retterne. Dermed er du sikker på at du får en spændende og varieret vegetarisk kost, som er god for dig og din familie. Og det helt uden at du selv skal planlægge og købe ind.

Er du bange for fordommene?

De fleste forbinder vegetarer med frelste sjæle, der prædiker dyrevelfærd og miljø ved enhver given lejlighed. I visse kredse har vegetarer endda et blakket ry, men sådan behøver det ikke at være.

Det første vigtige skridt er at være nysgerrig omkring det nye. Er du vant til at spise kød og kommer du fra en konservativ familie, hvor sovs og kartofler går hånd i hånd med en tryg dansk tilværelse, kan der være lang vej til accept af nye vaner. Men det er ikke desto mindre nødvendigt, og det er en god idé at udforske nye leveveje for at se om det er noget for dig.

Du behøver såmænd heller ikke anskue retterne som vegetariske – du kan også bare kalde dem sunde. Det er et ord, som flere mennesker forstår. Sund mad går hånd i hånd med vegetarisk mad, og ofte går det ud på ét.

Sådan føles din krop efter et vegetarmåltid

Når du har modtaget vegetariske måltidskasser i et par sammenhængende uger, vil du højst sandsynligt begynde at mærke de første ændringer. Du bemærker måske at kroppen er faldet mere til ro, og at du ikke længere reagerer helt så voldsomt på indtag af kål og andet groft grønt. Dette er en positiv ting, da det betyder at din krop er begyndt at vænne sig til den sunde mad.

Mæthedsfornemmelsen har du stadig, men det vil føles anderledes. I modsætning til måltider hvor kødet er i fokus og du føler dig 5 kilo tungere efter et måltid, vil du med stor sandsynlighed føle en anderledes og lettere mæthedsfornemmelse efter et vegetarisk måltid. Dette er helt normalt, og det er kun godt for dig. Din krop har nemlig ikke brug for at indtage store portioner lige inden sengetid, da det forstyrrer søvnen og sætter fordøjelsen på overarbejde.

Kan man vænne sig af med kød?

Kort sagt: Ja. Det kræver selvfølgelig lidt indsigt at forstå hvad du kan erstatte kødet med, men også her er måltidskasserne en god løsning.

Med den vegetariske måltidskasse er der tænkt over alle disse ting for dig, så du ikke skal bekymre dig om du selv eller din familie får opfyldt deres ernæringsmæssige behov med en kødfri kost.

Du kan sagtens vænne dig af med kød, og mange lever særdeles gode liv uden kød. Flere berømtheder sværger i dag til vegetarisk eller sågar vegansk kost, og mener det har haft stor betydning for deres helbred og almene velbefindende.

Her er nogen af de berømtheder, som sværger til vegetarisk og vegansk kost:

 • Ellen Pompeo
 • Benedict Cumberbatch
 • Zac Efron
 • Beyonce
 • Bill Clinton
 • Casper Christensen
 • Ellie Goulding
 • Jessica Chastain
 • Natalie Portman
 • Madonna
 • Ariana Grande
 • Woody Harrelson
 • Liam Hemsworth
 • James Cameron
 • Joaquin Phoenix

Er der proteiner i vegetarmad?

Proteiner er kroppens byggesten, og helt uundværlige i hverdagskosten. Det er dog en misforståelse at proteiner kun kommer fra kød, da de findes i mange forskellige madvarer. Flere forskellige slags nødder, frø, linser, bønner og tofu er eksempelvis rige på proteiner, og som vegetar kan du også supplere med eksempelvis æg, skyr og lignende proteinholdige produkter.

Du behøver derfor ikke vinke farvel til proteinerne, bare fordi du påbegynder en vegetarisk livsstil. Du får blot proteinerne med andre typer madvarer, end du er vant til.

I måltidskasserne er der selvfølgelig tænkt over indholdet af proteiner, og der er blandt andet ofte suppleret op med eksempelvis kikærter, linser, bønner, tofu og lignende, således at du får alle dine behov dækket uden selv at skulle tænke på at lave research eller sammensætte specielle retter.

Misforståelser af vegetariske måltidskasser

Vegetarismen misforstås af mange som en slags kult-lignende bevægelse, der består af frelste individer der forsager alle kødspiserne. Mange har også den opfattelse at man ikke kan leve af plantebaseret kost, og at man aldrig vil føle sig mæt. Dette er meget langt fra virkeligheden, men desværre er det udbredte misforståelser – og kun en brøkdel af hvad folk ellers opfatter vegetarisk kost som.

Herunder er en række udbredte misforståelser af vegetarmad generelt:

Det er usundt at leve af en plantebaseret kost

Vegetarisk mad indeholder alle de samme næringsstoffer, som også fås i kød. Du får dem blot på en anden måde, og der gælder selvfølgelig samme principper som hos kødspiserne: Spis varieret, og få dækket alle kroppens naturlige behov.

Man bliver svækket af vegetarisk mad

Det er en kendt misforståelse, at kød giver muskler og styrke. Kød indeholder rigtigt nok store mængder proteiner, som er musklernes byggesten, behovet for proteiner bliver også rigeligt dækket i en vegetarisk diæt. Linser, bønner, tofu, peanut butter og kikærter er blandt de gode eksempler på plantebaserede proteinholdige kilder.

Vegetarer er frelste og peger fingre ad andre

Vegetarer og veganere er almindelige mennesker som alle os andre, men fremmedgørelsen og polariseringen er helt normal når man føler at noget er ukendt og anderledes. At være vegetar opfattes af mange som en livsstil og kulturel bevægelse, men sandheden er at man blot er et helt almindelige menneske der har valgt kødet fra. Nogle mennesker kan naturligvis godt lide at prædike de gode budskaber ved enhver given lejlighed, men det har aldrig skadet nogen at lære om sunde alternativer til traditionelle madvaner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *