Marley Spoon måltidskasser – prøvet i virkeligheden

Madskyen er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer vores daglige drift.

Med en Marley Spoon måltidskasse kan du vælge mellem 30 retter hver uge. Vi har afprøvet måltidsløsningen, og blev meget overraskede. Læs vores ærlige anmeldelse her.

Marley Spoon – kort og godt

Marley Spoon er en international leverandør af måltidskasser. Konceptet er enkelt: Du tilmelder dig som kunde, og vælger om du vil have måltidskasser til 2 eller 4 personer. Dernæst vælger du dine retter blandt 30 forskellige opskrifter, som er opdelt i forskellige kategorier. Der er noget for enhver smag, og det er muligt at gøre retterne vegetariske.

Måltidskasserne kan leveres til det meste af Danmark, og opskrifterne bygger på et simpelt 6-trins koncept.

Se også: Gennemgang af de bedste måltidskasser

Om denne anmeldelse

Vi har bestilt en Marley Spoon måltidskasse, som vi har betalt af egen lomme. Vi anmelder måltidskasserne på egne præmisser, og aldrig på opfordring fra virksomhederne. Derfor har Marley Spoon heller ikke været vidende om, at vi har indkøbt en måltidskasse med henblik på at teste konceptet.

I denne artikel kan du finde links, der henviser til måltidskasser fra Marley Spoon. Klikker du på disse links, kan vi tjene en lille kommission hvis du bestiller en måltidskasse til dig selv. På den måde kan vi finansiere driften af siden, og fortsætte med at anmelde nye måltidskasser på det danske marked.

Førstehåndsindtryk

Marley Spoon hjemmeside præsentation af måltidskasse
På hjemmesiden kan du hurtigt bestille din måltidskasse, eller tjekke ugens menu.

Vores første indtryk er vældigt godt. Hjemmesiden er flot opbygget, og der er krudt på farverne. Vi præsenteres øjeblikkeligt for en række flotte billeder af retter, som kan laves hvis man bestiller en måltidskasse fra Marley Spoon.

En ting, der faldt os i øjnene, var muligheden for at vælge mellem 30 opskrifter hver uge. Det er mere end hos de fleste konkurrenter, og vi kunne endda se menuen med det samme. Vi får altså øjeblikkeligt syn for sagen, uden vi behøvede oprette brugerprofil eller lignende.

Noget, som vi til gengæld savnede under vores første besøg, var lidt flere oplysninger om firmaet. Marley Spoon B.V. er navnet på firmaet, og en søgning på Google indikerer at de holder til i Nieuwegein, som ligger i Holland. Om måltidskasserne også leveres herfra, ved vi dog ikke. Under udpakningen af kassen tyder meget dog på, at den ikke er pakket i Danmark.

Bestilling og levering

Bestilling gik tjept, og der gik kun ganske kort tid fra vi bestilte til vi modtog den første levering. En flink chauffør fra Gordon Delivery ankom til vores hoveddør i det angivne tidsrum, som spændte fra klokken 14 til klokken 17 en mandag eftermiddag.

Når du bestiller fra Marley Spoon, får du en SMS med leveringsestimat et par dage i forvejen. Du kan altså følge din levering mens du venter, og du modtager ligeledes en SMS så snart kassen er sat på din adresse. Du ved derfor helt præcist, hvornår måltidskassen leveres.

Måltidskassen var i fin stand, og bar ikke præg af at være blevet kastet rundt med. Ved tidligere leveringer har vi ellers oplevet, at kasserne var behandlet rimelig hårdhændet.

Emballage

Tom måltidskasse fra Marley Spoon
Da vi modtog måltidskassenkassen på en kold vinterdag i januar, var køleelementer ikke nødvendigt. Vi skulle altså kun folde kassen sammen og smide den ud.

Emballagen inkluderer en papkasse med indvendig skillevæg. Kassen har altså tre rum indvendigt: Et rum til kød og mejeriprodukter, et rum til frugter, grøntsager og kolonial, samt et rum til krydderier, mel, kerner og lignende.

Da vi modtog vores måltidskasse i starten af januar, var der ingen køleelementer i kassen. Madvarerne var naturligvis stadig kolde ved levering, da varebilens lastrum var nedkølet. Vi ved ikke hvor mange eller hvilken slags køleelementer, der lægges i kasserne om sommeren, men vi kan godt være bekymrede for om papkassen holder varerne tilstrækkeligt kolde på en varm sommerdag.

Fordelen ved papkassen er dog, at den er nem at folde sammen og smide ud.

Måltidskassens indhold

Det var en fornøjelse, at pakke ingredienserne ud af måltidskassen. Alt var friskt og lækkert, men der var ingen danske produkter i kassen. Størstedelen af varerne var hollandske, belgiske eller tyske, med få undtagelser. Der var heller ingen økologiske råvarer, bortset fra dåserne med flåede tomater.

Vi kunne godt have tænkt os flere lokalt producerede råvarer, men de så nu alligevel ud til at være i en ordentlig kvalitet.

Som nævnt før, var kassens indholdet opdelt i tre sektioner. Vi gætter på at det er for at lette pakningen af kassen, men faktisk gik udpakningen også nemmere. Vi kunne starte med at pakke kølevarerne ud og lægge dem i køleskabet, hvorefter vi kunne tage et kig på kolonialvarerne, frugterne og grøntsagerne.

Tilberedning

Opskrifter fra Marley Spoon måltidskasse
Hvert måltid kommer med en flot illustreret opskrift, som indeholder basale oplysninger og trin-for-trin vejledninger.

Hos Marley Spoon får du opskrifterne med i papirformat, lige til at hænge på køleskabet. Du får en opskrift i A4-størrelse for hver ret, du bestiller, hvilket vi synes er lidt i overkanten. Opskrifterne findes nemlig også på hjemmesiden og i appen, så det var altså ikke fordi de var utilgængelige andetsteds.

Alle retter skal tilberedes fra bunden, hvilket betyder at du selv skal igang med potter og pander. Der skal skæres og snittes en del, men til gengæld kan du tilpasse hver ret efter personlige præferencer.

Vi var på ingen tidspunkter udfordrede i forhold til tilberedningen, da de enkelte trin var nemme at forstå og udføre. En enkelt ting, som vi syntes var lidt en ulempe, var behovet for at skaffe ekstra ingredienser. Ved Marley Spoon forventes det eksempelvis at du har æg, usaltet smør, honning og andre ting i dit køkken. Det var ikke noget problem for os, men ultimativt er det et fordyrende element.

Maden

Her blev vi igen positivt overraskede. Samtlige retter var særdeles velsmagende, og vi fik en masse nye smagsindtryk. Som du sikkert kan se på hjemmesiden, er opskrifterne ikke specifikt tilpassede det danske køkken. Der står altså ingen frikadeller, sovs eller kartofler på menuen, men til gengæld får du internationale retter og masser af ny inspiration. Vi fik eksempelvis en frisk salat med bladselleri og appelsin, som smagte friskt og lækkert. Der var god balance mellem sødme, salt og syrlighed i alle retterne, og helhedsoplevelsen var altså rigtig god.

Portionerne passede os også fint, og vi blev mætte hver dag. Som regel kunne vi faktisk lægge en portion i køleskabet, så vi havde lidt frokost til dagen derpå. 

Fordele og ulemper

Efter at have prøvet Marley Spoon, har vi fundet både fordele og ulemper.

Fordele

  • Mange spændende retter at vælge imellem. Vi er vilde med, at vi selv kan sammensætte vores menu uge for uge. Det var sjovt for både børn og voksne at kigge menukortet igennem, og udvælge hver vores ret.
  • God variation. Uanset om du er til kød eller ej, har du masser af muligheder. Ønsker du børnevenlige retter, low carb eller lignende, er det også nemt at finde. Retterne er nemlig tydeligt markerede med deres vigtigste egenskaber.
  • Nem og enkel udpakning. Måltidskassen var opdelt i tre rum, og varerne kunne nemt lægges i køleskabet. Papkassen foldes derefter sammen og smides i nærmeste pap-beholder.
  • Masser af smag. Retterne smagte af noget, og det var hverken for meget eller for lidt. Vi fornemmede tydeligt at der var kælet for smagen, og der var masser af friske krydderurter i kassen.
  • Fin levering. Gordon Delivery leverede vores måltidskasse fra Marley Spoon, og det var en god oplevelse. Du modtager et leveringsestimat et par dage i forvejen, og dernæst får du besked når måltidskassen er sat af på din adresse.

Ulemper

  • Ingen danske råvarer. Vi ville ønske, at Marley Spoon brugte flere lokale råvarer. Alt var friskt og lækkert, men vi foretrækker til enhver tid at modtage varer fra lokale landmænd og producenter.
  • Ingen økologi. Bortset fra to dåser flåede tomater, var der ingen økologiske råvarer i kassen. Det er end ikke muligt at tilvælge økologi hos Marley Spoon, hvilket er ærgerligt.
  • Frugter og grøntsager er ikke emballerede. Du skal altså selv lægge den i poser, hvis du ønsker dette.
  • Svært at gennemskue, hvor måltidskassen kommer fra. Vi tror de pakkes i Holland og fragtes videre til Danmark derfra, men vi kunne ikke finde informationer om dette nogen steder.

Samlet vurdering

Vi har længe gået og ventet på at Marley Spoon åbnede op for levering på vores adresse, og nu var tiden endelig kommet. 30 valgfrie opskrifter hver uge er et kæmpe trækplaster for enhver madglad familie, da der er noget for enhver smag. Alle kan få noget, de kan lide, og vi var vilde med at bruge appen til menuvalg.

Levering foregik helt uproblematisk, og det var en fornøjelse at pakke friske varer ud af kassen.

Vi kunne godt tænke os flere lokale råvarer og mere økologi, men det er altså ikke noget som Marley Spoon tilbyder på nuværende tidspunkt. Prisen er til gengæld i den rimelige ende, særligt i forhold til mængden af mad du får. Vi bestilte kassen til 4 personer, og der var mere end rigeligt til os alle.

Retterne var nemme at tilberede, og maden smagte vældigt godt. Der var mange nye, spændende smagsindtryk, som gav os ny inspiration til senere brug.

Alt i alt en god oplevelse, og vi anbefaler kraftigt at du prøver en måltidskasse fra Marley Spoon.