3 gode miljøvenlige måltidskasser

Madskyen er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer vores daglige drift.

Klima- og miljøvenlige måltidskasser er det rette valg for dig, der bekymrer dig for såvel miljøet som klimaet. Her er der nemlig ekstra fokus på bæredygtige råvarer, så du sikrer et minimalt aftryk på miljøet og klimaet. Mange leverandører har desuden valgt at fokusere på en bedre indpakning, der forurener mindre og nemmere nedbrydes efter brug.

Har du klima og miljø i tankerne, er disse måltidskasser et kig værd.

3 måltidskasser, som er gode for klimaet og miljøet

Det er ikke helt nemt at navigere i måltidskasseudvalget, når fokus ligger på bæredygtighed. Faktum er jo desværre at måltidskasser af naturlige årsager indeholder meget emballage, og der udledes noget Co2 under fragten. Flere leverandører adresser dog problemet på forskellige måder, og vi har derfor samlet deres måltidskasser herunder.

#1Skagenfood-Logo2
Skagenfood
 • Tilbyder en særlig måltidskasse med klimavenlige måltider
 • Mange retter med fisk
 • Også god til økologi
#2simplefeast-logo
Simple Feast
 • Tilbyder vegetariske og veganske retter
 • Anvender bæredygtig emballage
 • Velegnet til hele familien
#3aarstiderne-logo
Aarstiderne
 • Alt er økologisk
 • Tilbyder mange spændende og sunde retter
 • Tilbyder også dagligvarer

#1 Skagenfood

Se alle måltidskasser

 • Mange klima- og miljøvenlige måltidskasser at vælge mellem
 • Spændende nye retter hver uge
 • Specielt gode til fisk

Skagenfood har taget et syvmileskridt i retningen mod øget klimavenlighed, da de som første måltidskasse-leverandør lancerede en klimavenlig måltidskasse. Hos Skagenfood finder du mange lækre måltidskasser, som alle er lavet med fokus på såvel miljøet, klimaet og bæredygtighed.

Vi synes derfor at Skagenfood fortjener en plads i denne guide, da de har stort fokus på miljøvenlige måltidskasser.

#2 Simple Feast

Se alle måltidskasser

 • Veganske og vegetariske måltidskasser
 • Alt er økologisk
 • Intet spild – alt er portionsanrettet på forhånd

Simple Feast er en rendyrket vegetarisk/vegansk leverandør af måltidskasser, som oven i købet er nemme at lave. Alt er nemlig tilberedt på forhånd og anrettet i portioner, så du kun skal bruge 5-15 minutter om dagen på opvarmning samt anretning.

Og da alle måltider er økologiske og portionsopdelte, er der minimalt spild. Emballagen er selvfølgelig også bæredygtig, og belaster dermed miljøet minimalt. Vi synes det er et stort plus, og da retterne samtidig er kødfrie er maden i sig selv også mindre belastende for vores klima og miljø.

#3 Aarstiderne

Se alle måltidskasser

 • Alt er økologisk
 • Mange valgmuligheder
 • Tilbyder også et stort udvalg af dagligvarer

Aarstiderne har fuldt fokus på økologiske måltidskasser, og tilbyder mange spændende retter som både er klimavenlige, miljøvenlige og sunde. Hos Aarstiderne finder du alt lige fra veganske til vegetariske og lette måltidskasser, der alle er sunde og gode for såvel miljøet som klimaet.

Vi synes overordnet set at Aarstiderne har et spændende koncept, og da du også kan købe dagligvarer kan du slå to fluer med ét smæk når du opretter dig som kunde.

Sådan finder du de mest miljøvenlige måltidskasser

Selvom måltidskasser generelt er godt for miljøet på grund af det reducerede madspild, er der stadig en del emballage og andre faktorer, der er knap så godt for miljøet.

Med en miljø- og/eller klimavenlig måltidskasse kan du således kompensere yderligere, ved at der eksempelvis er tænkt over råvarernes oprindelse og emballagen.

Hvis du ønsker at bakke op om miljøet og klimaet, er det derfor en god idé at gå efter måltidskasse som er særligt gode ved miljøet og klimaet.

Generelt er veganske og vegetariske måltidskasser bedre for klimaet end kød, og særligt er oksekød slemt for klimaet.

Ydermere kan du vælge pescetar måltidskasser eller fleksitar måltidskasser, som generelt har et mindre aftryk på klimaet.

Endeligt er der også deciderede klima- og miljøvenlige måltidskasser, hvor der er tænkt på klimaet og miljøet i alle aspekter. Enkelte leverandører tilbyder dette, men det er ikke mange.

Derfor er alle måltidskasser godt for miljøet

Måltidskasser er gode for miljøet, fordi de begrænser madspildet markant. Du får nemlig kun en afmålt mængde ingredienser, og du undgår dermed at skulle smide en masse overskydende råvarer ud.

Af den grund er måltidskasser i sig selv en god investering i miljøet, og vælger du en specifik miljø- og klimavenlig måltidskasse er aftrykket yderligere reduceret.

Økologiske måltidskasser er desuden også gode for miljøet, så disse kan også vælges til frem for andre måltidskasser.

Eksempler på miljøvenlige måltidskasser

Miljøvenlige måltidskasser kommer i mange forskellige typer, og herunder er eksempler på måltidskasser som er mere miljøvenlige:

 • Vegetariske måltidskasser
 • Veganske måltidskasser
 • Pescetariske måltidskasser
 • Fleksitariske måltidskasser
 • Økologiske måltidskasser
 • Særlige klima- og miljøvenlige måltidskasser

Ovennævnte er ikke nævnt i nogen speciel rækkefølge, og alle mulighederne har miljø- og klimamæssige fordele.

Fakta om miljøvenlige måltidskasser

Vi har samlet en række spørgsmål og svar herunder.

Hvorfor er miljøvenlige måltidskasser en god idé?

Miljøvenlige måltidskasser er en god idé i en tid, hvor klimaet fylder meget. Vi er mange mennesker på jordkloden, og ressourcerne er begrænsede.
Ved at tænke miljø og klima ind i vores dagligdags gøremål, kan vi bidrage til at lette byrden på vores allesammens jordklode.
Derfor er miljøvenlige måltidskasser en god idé, og derudover er de miljøvenlige måltider også ofte sunde og gode for dig.

Hvad betyder det, at en måltidskasse er “miljøvenlig”?

Når en måltidskasse er sammensat til at være decideret miljø- og/eller klimavenlig, er der gjort mere ud af at reducere dens aftryk på såvel miljøet som klimaet.
Det kan eksempelvis forekomme ved at råvarerne er 100% økologiske, at emballagen er biologisk nedbrydelig, eller at der er valgt råvarer som udleder mindre CO2 under produktionen.