Nem aftensmad på 20-30 minutter – sådan gør du

Madskyen er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer vores daglige drift.

Nem aftensmad som både er lækker, sund og i en god kvalitet? Kan det overhovedet lade sig gøre? Ja det kan det – læs med lige her, hvis du vil se hvordan du på kun 20-30 minutter kan fremtrylle nem aftensmad uden at få sved på panden.

Så behøver du ikke længere have dårlig samvittighed over at være på fornavn med den lokale pizzamand, og du slipper ligeledes for at stå bag kødgryderne i timevis.

Det er nemmere end du tror, hvis blot du følger et par enkelte fif.

Råd nr. 1 (bedst og nemmest): Bestil en måltidskasse

Udvalget af nemme og hurtige måltidskasser er ideelle til den travle børnefamilie, som stadig ønsker et godt og velsmagende måltid.

Her får du en nem aftensmad med alt tilbehør, som kun kræver minimal tilberedningstid. Ofte er en del af retten tilberedt på forhånd, og det betyder at du kan spare værdifuld tid i køkkenet – og samtidig undgå en stor opvask af gryder og pander efterfølgende.

Som en bonus har du med mange måltidskasser mulighed for at abonnere, således at du uge efter uge kan få leveret friske ingredienser direkte til din hoveddør.

Råd nr. 2 (til dem med lidt mere tid): Find nemme opskrifter på nettet

Hvis man laver lidt research, er det nemt at finde frem til gode og hurtige opskrifter. Du skal dog være påpasselig, for mange opskrifter kan være forklædt som værende “nemme”, så det kræver et vågent øje at sortere i mulighederne.

Ofte skal der laves et større forarbejde hvis man ønsker nem aftensmad på denne måde, men det kan stadig lade sig gøre – og gevinsten er selvfølgelig, at man får større frihed til selv at vælge.

Et par gode steder at starte søgningen efter opskrifter på nem aftensmad, er følgende:

Råd nr. 3 (dyrest): Find sund take-away i dit lokalområde

Der findes sund take-away i massevis nu om stunder, og det kan være en god mulighed for at få nem aftensmad, der også er sund. Brug eksempelvis Hungry.dk eller Just-eat.dk til at få overblik over mulighederne, men tag også gerne et kig på Google Maps eller Tripadvisor for at se hvad andre kunder siger om take-away stederne.

En anden god mulighed er at melde sig ind i en Facebook-gruppe for lokalområdet, så man kan følge med i hvad der rører på sig. På denne måde kan man være blandt de første til at høre om nye spisesteder, og det kan være en god og sjov måde at prøve nye nemme retter på.