Nem og hurtig aftensmad til 2 personer

Madskyen er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer vores daglige drift.

Hvis aftensmaden både skal være nem og hurtig og I kun er 2 personer i husstanden, kan gode råd somme tider være dyre. Ofte kan man ikke finde kød og grøntsager i de rette mængder, og kolonialvarer såsom ris, mel, rasp og lignende ender med at stå i køkkenskabet og samle støv.

Hvis du gerne vil have styr på dagligdagen og samtidig gerne vil kunne lave nem og hurtig aftensmad til dig selv og din samlever, har vi samlet en række gode råd og muligheder herunder. Du får ikke kun vores bud på de bedste muligheder, men også en række idéer til hvordan du kan spare penge ved at planlægge måltiderne for en uge ad gangen.

1. Nemme og hurtige måltidskasser til 2 personer

Det første råd er formentlig det mest indlysende. Udvalget af nemme og hurtige måltidskasser er stort, og det er derfor et nærliggende sted at starte søgningen. Måltidskasserne med nemme og hurtige retter er lavet til husstande med og uden børn, som ønsker at spare tid i køkkenet uden at gå på kompromis med måltidernes kvalitet.

2. Lav en madplan og spar både tid og penge

Når du laver en madplan, kan du spare tid fordi du ikke behøver at købe ind flere gange om ugen. Du sparer ligeledes penge, fordi du kan planlægge dine måltider således at alle ingredienser når at blive brugt inden de skal smides ud.

I perioder hvor vi ikke modtager måltidskasser hjemme hos os, laver vi normalt en madplan der dækker alle hverdagene fra mandag til fredag. Så ved vi altid hvad vi skal spise, og vi kan således købe stort ind om søndagen.

Du kan med fordel søge efter opskrifter til madplanen hos leverandører af måltidskasser, eller du kan prøve at kigge på DK-Kogebogen samt Maduniverset for at finde inspiration.

3. Kombiner måltidskasser med madplaner

En tredje mulighed er at kombinere måltidskasser med færdiglavet mad med en almindelig madplan, således at du får det bedste fra begge verdener.

Det kan være at I dyrker sport på bestemte dage, eller har enkelte dage hvor I begge kommer sent hjem. Så er det godt at kunne trække en lækker færdigret ud af køleskabet, og servere mad på få minutter. På andre dage kan det dog være rart med noget mad lavet fra bunden, og der kommer madplanen ind i billedet.