5 bedste pescetar måltidskasser

Madskyen er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer vores daglige drift.

En pescetarisk måltidskasse kombinerer det bedste fra to verdener: Lækre retter med fisk og skaldyr, samt gode vegetariske retter. Det er den perfekte vej til at reducere dit indtag af kød, samtidig med at du prøver nye retter med fisk og skaldyr. Er du på vej mod en vegetarisk eller vegansk kost, er en pescetar måltidskasse også god til overgangsperioden.

De bedste pescetariske måltidskasser

Flere måltidskasse-leverandører lader dig sammensætte dine egne måltidskasser, således at de passer til en pescetarisk diæt. Enkelte leverandører har også pescetar måltidskasser, der indeholder en menu som er skræddersyet til dine spisevaner.

#1Marley-Spoon-Logo
Marley Spoon
 • 30 valgfrie opskrifter hver uge
 • Sammensæt din egen pescetar menu
 • Opskrifter er nemme at tilberede
#2Skagenfood-Logo2
Skagenfood
 • Tilbyder speciel pescetar måltidskasse
 • Mange gode fiskeretter at vælge imellem
 • Leverer også dagligvarer og weekendmenuer
#3aarstiderne-logo
Aarstiderne
 • Tilbyder speciel pescetar måltidskasse
 • Alle måltidskasser er økologiske
 • Tilbyder også dagligvarer
#4retnemt-logo-2
RetNemt
 • Sammensæt selv din måltidskasse
 • Mange retter med fisk og skaldyr
 • Tilkøb ekstravarer efter behov
#5Hello Fresh
HelloFresh
 • Kombiner selv vegetariske måltider med fiskeretter
 • Simpel bestillingsproces
 • Nemme trin-for-trin opskrifter

#1 Marley Spoon

Se alle måltidskasser

 • Vælg mellem 30 nye retter hver uge
 • Nemt at sortere mellem retterne og vælge til/fra
 • Lette opskrifter i kun 6 trin

Marley Spoon er en ny leverandør af måltidskasser på det danske marked, men de har eksisteret længe på andre markeder.

De tilbyder ikke specifikke måltidskasser, men giver i stedet mulighed for at man selv kan sammensætte retterne til en skræddersyet måltidskasse. Hver uge udkommer 30 nye retter, og her kan man selv vælge til eller fra. Du kan således selv sammensætte en pescetar måltidskasse, som indeholder præcis de retter du måtte ønske.

Vi kan især godt lide at der også er angivet næringsindhold ved alle måltidskasserne, således at man har overblik over den daglige kost.

Marley Spoon tilbyder også mulighed for rene vegetar måltidskasser.

#2 Skagenfood

Se alle måltidskasser

 • Mange fiskeretter at vælge imellem
 • Særlig pescetar måltidskasse tilbydes
 • Tilbyder også dagligvarer og weekendmenuer

Skagenfood er en af vores favoritter, når valget falder på pescetariske måltidskasser. Der er nemlig næppe nogen der kan slå deres udvalg af lækre og sunde fiskeretter, blandet med spændende vegetariske retter.

Hos Skagenfood tilbydes en god blanding af færdigretter og ingredienser til madlavningen, så du kan vælge hvad du foretrækker.

Det er muligt at se menuer for flere uger ad gangen, så du kan danne dig et overblik over hvad der serveres.

#3 Aarstiderne

Se alle måltidskasser

 • Alt er økologisk
 • Tilbyder en særlig pescetar måltidskasse
 • Tilbyder også dagligvarer

Aarstiderne har leveret måltidskasser længe før markedet eksploderede, og har derfor et solidt fundament af erfaringer at trække på. De følger selvfølgelig med tiden og tilbyder som en af få leverandører en særlig pescetar måltidskasse, der naturligvis er helt økologisk.

Ud over måltidskasser kan du også købe dagligvarer hos Aarstiderne, som typisk er leveret af små uafhængige producenter.

#4 RetNemt

Se alle måltidskasser

 • Stort udvalg af nemme retter
 • Sammensæt selv en pescetarisk kost
 • Ekstravarer tilbydes også

RetNemt har på relativt kort tid taget markedet med storm, og kendes i dag af stort set alle der har bestilt måltidskasser for nylig.

Hos RetNemt tilbydes ikke fastlåste måltidskasser, men derimod kan man ud fra en række specificeringer få sammensat en personlig måltidskasse. Det er desuden muligt selv at vælge retter fra uge til uge, således at de eksempelvis overholder pescetar principperne.

#5 HelloFresh

Se alle måltidskasser

 • Nemme og overskuelige valgmuligheder
 • Tilpas nemt dine retter uge for uge
 • Vælg mellem 3, 4 eller 5 måltider pr. uge

HelloFresh er en nyere leverandør af måltidskasser, som hurtigt har vokset sig stor på det danske marked. Måltiderne er spændende men samtidig nemme at tilberede, og du kan selv sammensætte en pescetar måltidskasse efter smag og behag.

Du får hver uge et godt overblik over alle dine valgmuligheder, og kan således selv vælge præcis de opskrifter som falder i din og familiens smag.

Pescetarisk kost – hvad er det for noget?

Pescetar mad
Som pescetar må du gerne spise fisk, deriblandt laks.

Det er måske kun de færreste, der kender ordet “pescetar”, endsige ved hvad det betyder. Men hvad er det så egentlig for noget?

Som pescetar spiser man hovedsageligt vegetarisk kost, hvilket vil sige at man primært spiser plantebaseret, men man spiser derudover også æg og mejeriprodukter.

Dog er der det særlige ved pescetarisk kost, at det suppleres med alt godt fra havet. Og som de fleste sikkert ved, er både fisk og skaldyr særdeles sundt. Det er derfor en kærkommen kilde til både vitaminer og næring, som man ellers kan savne ved andre typer kost. Hjerteforeningen anbefaler at man spiser mere fisk, da de er særligt rige på omega-3 fedtsyrer, proteiner og vigtige vitaminer.

En pescetarisk måltidskasse vil således bestå af en blanding af vegetariske retter, men også retter som er suppleret med fisk og/eller skaldyr af forskellige slags. Typisk ligger fokus på sæsonaktuelle råvarer, således at du får det bedste i indeværende sæson.

Pescetar, vegetar, veganer – hvad er forskellen?

Du har sikkert hørt disse betegnelser i din søgen efter sundere madvaner, men måske er du ikke helt indviet i forskellene. I vores artikel Vegetar, fleksitar, veganer – hvad er forskellen? har vi gennemgået kendetegnene og forskellene på de forskellige kostvaner. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt om du vælger det ene eller det andet, da der er stor forskel på hvad du må spise for at efterleve principperne.

Pescetar – vegetarisk kost, fisk og skaldyr

Som nævnt ovenfor kan en pescetar kombinere vegetariske retter med fisk og skaldyr. Det giver lidt flere muligheder for at kombinere forskellige ingredienser, og der bliver nemmere for hele familien at samles om aftensmaden.

Mange vil måske også bruge pescetar-måltiderne som en let overgang til en fuld vegetarisk kost.

Vegetar – plantebaseret kost og animalske produkter

Når du er vegetar spiser du ingen former for kød, ej heller fisk eller skaldyr. Vegetariske retter må dog gerne indeholde animalske produkter, eksempelvis smør og æg.

De fleste som vælger at spise en vegetarisk kost gør det ikke kun for deres egen skyld, men også fordi de ikke ønsker at dyr skal lade livet for at de kan spise. Uanset hvad dine grunde er, kan en vegetarisk kost være et godt kompromis mellem en kødretter og fuld plantebaseret kost.

Veganer – kun plantebaseret kost

Veganske retter er 100% plantebaserede, og må altså ikke indeholde kød eller animalske produkter. Det kræver selvfølgelig en lille smule omhu at sammensætte en sund kostplan bestående af veganske retter, men mange mennesker lever både sundt og godt på en ren vegansk kost.

Der findes selvfølgelig også et stort udvalg af veganske måltidskasser, som kan hjælpe dig igang med dette.

Fleksitar – halvt vegetar, halvt kødspiser

Som fleksitar (også kaldet “flexitar”) spiser du både vegetariske retter og almindelige kødretter. Det er muligt at få specifikke fleksitariske måltidskasser, men du kan også bare sammensætte vegetariske retter med kødretter. Det fungerer lidt på samme måde som pescetar måltidskasser, dog med kød inkluderet.

Mange familier har fleksitariske kostvaner, uden de ved det – det kræver nemlig bare at man spiser delvist vegetarisk og delvist “almindeligt”, hvilket mange faktisk allerede gør.

Hvorfor pescetar?

Pescetarisk kost anses af mange som værende den overkommelige vej mod vegetarisk kost, men der er også mange som har det fint med at spise fisk. Derfor kan pescetariske måltidskasser være den bedste løsning, hvis man både ønsker at tage hensyn til miljøet samtidig med at man spiser det man godt kan lide.

Ønsker du at leve en sundere tilværelse, er pescetar måltidskasserne også en god løsning. Her kan de fleste være med – børn, voksne, og ældre. Der er nemlig god chance for at I får noget for enhver smag, således at alle er glade.