RetNemt måltidskasser – prøvet i virkeligheden

Madskyen er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer vores daglige drift.

Kan RetNemt stå distancen, nu hvor flere måltidskasse-leverandører er kommet på markedet? Vi har prøvet måltidskasser fra RetNemt. Læs vores ærlige anmeldelse her.

RetNemt – kort og godt

Hos RetNemt kan du selv sammensætte din måltidskasse uge for uge, og hvert måltid kan tilpasses individuelt med antal kuverter.

En stor del af madvarerne er økologiske, og du har blandt andet følgende valgmuligheder:

 • Børnevenlige retter
 • Sunde retter
 • Eksotiske retter
 • Vegetariske retter

Se også: Gennemgang af de bedste måltidskasser

Om denne anmeldelse

Vi har bestilt og betalt for en måltidskasse fra RetNemt over en periode på to uger. I perioden har vi prøvet retter fra forskellige kategorier. Første uge bestilte vi måltidskasser til to personer i 4 dage, og anden uge bestilte vi måltidskasser til tre personer.

Måltidskasserne er afprøvet uden at RetNemt var vidende herom. Det er vigtigt for os, at anmeldelsen er baseret på en reel kundeoplevelse.

Hvis du finder anmeldelsen nyttig og ønsker at bestille en måltidskasse fra RetNemt, kan du bruge vores link. Så modtager vi en lille kommission, der kan finansiere driften af siden.

Førstehåndsindtryk

Da vi lander på hjemmesiden første gang, er det tydeligt at RetNemt er en rutineret måltidskasse-leverandør med et gennemført koncept. Der er tænkt over detaljerne, og vi ledes hurtigt og let ad rette vej mod måltidskasserne. Vi bliver hurtigt klar over at man selv kan blande sin måltidskasse hos RetNemt, hvorved man selv bestemmer menuen og antal retter uge for uge. Det er intet mindre end genialt, for så kan alle familiers behov opfyldes.

Det er eksempelvis muligt at tilpasse antal personer individuelt for hver ret, så der også er mad til spisende gæster. Omvendt kan du også trække en eller flere personer fra på bestemte dage, hvis de eksempelvis ikke er hjemme.

Det tog os ikke mere end nogle få minutter at samle alle de informationer, vi havde brug for.

Bestilling og levering

Bestilling går hurtigt og nemt. Man gennemfører nemt sin første bestilling, og derefter kan man tilrette måltidskasserne uge for uge.

På hjemmesiden har vi et godt overblik over hvilke retter vi har bestilt, og hvad der er på vej de kommende uger. Vi får også informationer om leveringsdage og tidspunkter, så vi ved hvornår chaufføren kommer. Der er dog ingen informationer på selve leveringsdagen, og vi får hverken besked om forventet leveringstidspunkt eller gennemført levering.

Begge uger blev vores måltidskasser sat af midt på dagen, og vi kunne derfor først tage dem ind om eftermiddagen. Dette viste sig heldigvis ikke at være et problem, da varerne var forsvarligt pakket og godt nedkølede.

Emballage

RetNemt adskiller sig fra andre leverandører, da de pakker hver ret individuelt. Det betød altså, at vi modtog fire flamingokasser hver uge. Vi kunne heldigvis returnere kasserne ved næstkommende levering, hvorefter de vaskes og genbruges.

Hos RetNemt bestod forsendelsesemballagen af følgende elementer:

 • Store flamingokasser. Én kasse per ret.
 • Indvendig skillevæg af pap, der deler madvarerne op i to med kød og mejeri på den ene side og resten på den anden side.
 • Isposer. Vi fik 4-5 isposer om ugen.
 • Normal fødevareemballage. De fleste madvarer er pakket som du kender det fra supermarkedet.

Emballagen var overraskende nem at håndtere, på trods af at antallet af flamingokasser virkede overvældende ved første øjekast. Vi kunne hurtigt tømme hver kasse, og det hele røg hurtigt i køleskabet.

Måltidskassens indhold

Hos RetNemt så vi for første gang en pudsig sammenblanding af økologiske og konventionelle madvarer. Eksempevis fik vi konventionel madlavningsfløde fra Arla, men økologisk minimælk fra Øllingegaard. Vi glædede os over, at størstedelen af madvarerne var danske – og mange af dem økologiske.

Vi kunne også konstatere, at alle madvarerne var friske og i perfekt stand på leveringsdagen. Typisk var kød- og mejeriprodukter pakket 1-2 dage i forvejen, hvilket må siges at være rigtig godt. Grøntsager og frugter var også friske og lækre, og alt var forsvarligt indpakket. Nogle madvarer, såsom bagekartofler og løg, var dog ikke indpakket. Dette er kun fornuftigt, og vi syntes indpakningen var fint prioriteret hos RetNemt.

Tilberedning

Måltidskasse fra RetNemt med indhold
Hver ret kommer i sin egen kasse, så du nemt organisere madvarerne i dit køleskab.

Du får en udførlig opskrift med til hvert måltid, og den er nem at følge. Vi havde ikke på noget tidspunkt behov for specielle køkkenredskaber, men kunne nøjes med helt basale redskaber. Tidsestimaterne på opskrifterne skred en lille smule nogle dage, men generelt oplevede vi at tilberedningstiden passede ganske fint.

Det ligger dybt i konceptet fra RetNemt, at det skal være overkommeligt at fremtrylle hjemmelavet aftensmad i eget køkken. Derfor var vi heller ikke overraskede over, at det faktisk VAR nemt.

Alt i alt var det altså en fornøjelse at gå i køkkenet, når vi vidste at menuen stod på et RetNemt-måltid.

Maden

Måltiderne fra RetNemt skuffede os ikke på noget tidspunkt. Det var både lækkert, spændende og tilpas børnevenligt til at alle kunne spise med. Det er muligt at vælge nogle mere eksotiske retter hvis humøret er til det, men der er også gode, gammeldags klassikere på menuen. Eksempelvis hakkebøf med bløde løg og kartoffelmos, bøf stroganoff og lignende.

Det blev ikke på noget tidspunkt kedeligt for os, og vi er sikre på at der er noget for enhver smag.

Mængden af mad passede os også fint, og de fleste dage havde vi en lille rest til dagen derpå. Det var helt fint for os, da der så var lidt til madpakken.

Fordele og ulemper

Der er rigtig mange fordele ved RetNemt, men der er også enkelte ulemper. Her har vi samlet både fordele og ulemper, så du kan danne dig et overblik over godt og skidt.

Fordele

 • Design selv din måltidskasse uge for uge. Smart koncept for dem, der har kræsne børn eller gerne selv vil vælge menuen.
 • Muligt at variere antal kuverter dag for dag. Vældigt smart, hvis det ikke er alle som spiser hjemme hver dag.
 • Alle madvarer var friske ved levering, og forsvarligt indpakket.
 • Smart retursystem for flamingokasserne giver minimalt emballagespild.
 • Hurtig og nem udpakning gjorde det til en fornøjelse at modtage måltidskasserne i en travl hverdag.
 • Opskrifterne var nemme at følge, og krævede ikke en masse avancerede køkkenredskaber.
 • Maden smagte virkelig godt, og der var rigeligt af den.Vi blev mætte hver aften, og ofte var der en lille rest til dagen efter.

Ulemper

 • Ufleksible leveringsmuligheder. Vi kunne kun få måltidskasser om tirsdagen, så vi måtte selv finde på mad til mandag.
 • Selvom flamingokasserne kan returneres uge for uge, skal du stadig finde plads til dem indendørs. De kan ikke stå ude, da de nemt blæser væk.
 • RetNemt har flere økologiske varer, men vi kunne godt tænke os mulighed for at tilvælge endnu mere økologi.
 • Basis-måltiderne var en smule kedelige. Vil du have mere spændende retter, skal du betale ekstra.

Samlet vurdering

RetNemt har nok den bedste måltidsløsning til børnefamilier med store og små børn. Vi er endnu ikke stødt på en måltidskasse, der er lige så fleksibel som kassen fra RetNemt. Hver dag kan tilpasses individuelt efter antal personer, og du styrer helt selv om du ønsker med til 2, 4 eller sågar 7 dage. Du vælger blot antallet af retter uge for uge, og så leverer chaufføren kasserne til din dør.

Det er selvfølgelig også en ekstra bonus, at maden er nem at tilberede og velsmagende. Vi blev mætte hver dag, og fik masser af inspiration til nye retter. Er du mere til velkendte klassikere, kan RetNemt også levere varen.

Ikke overraskende er RetNemt placeret højt på vores liste over måltidskasser, og de får derfor en anbefaling.