Simple Feast måltidskasser – prøvet i virkeligheden

Madskyen er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer vores daglige drift.

Hvad kan Simple Feast, og hvorfor adskiller deres måltidskasser sig fra andre muligheder på markedet? Vi har prøvet den plantebaserede måltidskasse fra Simple Feast. Her er vores ærlige anmeldelse.

Simple Feast – kort og godt

Simple Feast leverer nemme plantebaserede måltidskasser, som kan spises af alle. De fleste ting er færdiglavede, så du skal blot tilbringe 10-15 minutter i køkkenet før maden er klar.

Konceptet er simpelt, og du kan vælge mellem en Family Feast-måltidskasse eller en Season Feast-måltidskasse.

Se også: Gennemgang af de bedste måltidskasser

Om denne anmeldelse

Vi har, på eget initiativ, bestilt og betalt for Simple Feast-måltidskasser i en periode på to uger. I perioden har vi prøvet Family Feast-måltidskassen, som indeholder tre plantebaserede måltider i familievenlige udgaver. Vi bestilte den lille måltidskasse, som passer til mellem to og tre personer.

Simple Feast var ikke vidende om at vi bestilte og prøvesmagte deres måltidskasse. Hvis du sætter pris på vores anmeldelse, kan du bestille en måltidskasse gennem vores link. Så modtager vi en lille kommission, der kan finansiere den daglige drift af siden.

Førstehåndsindtryk

Det første indtryk er vigtigt. Vi er enige om at Simple Feast mestrer dette, alene med deres flotte forside. Her forklares hele konceptet let og elegant, så man hurtigt forstår hvordan det fungerer.

Man præsenteres også for den kommende uges menu, og billederne er både flotte og appetitlige. Man får altså lyst til at bestille med det samme.

Ved første øjekast synes maden både velkendt og tiltalende, også for familiens kødspisere. Det specielle ved Simple Feast er ikke kun at deres måltider er plantebaserede, men også at de har forberedt det meste. Størstedelen af din mad leveres altså helt eller delvist færdiglavet, så du kun skal bruge ganske kort tid i køkkenet.

Bestilling og levering

Simple Feast måltidskasse levering
Sådan ser det ud, når du modtager din måltidskasse fra Simple Feast. Dejligt simpel indpakning, som er nem at skaffe af vejen.

Bestilling går virkelig hurtigt, og vi er nye kunder på et øjeblik. Det går stærkt med at vælge den ønskede måltidskasse og udfylde vores oplysninger, fordi der ikke er særligt mange valg at træffe. Menuerne er sammensat på forhånd, og der er ikke en masse til- og fravalg at tage stilling til.

Levering foregår med et eksternt leveringsfirma, og vi holdes opdaterede omkring leverancen via Dropboy. Her fik vi informationer om at måltidskassen var under udbringning, og vi fik ligeledes besked om at måltidskassen var leveret på adressen. Begge gange var vi faktisk hjemme ved levering, og notifikation om levering kom prompte efter chaufføren havde udleveret kassen.

Alt i alt et nemt og uproblematisk forløb, indtil videre.

Emballage

Emballage i Simple Feast måltidskasse
Emballagen består af en stor papkasse, som er foret med papir indvendigt. To kartoner med frosset drikkevand udgør køleelementerne.

Da vi åbner måltidskassen fra Simple Feast, går det hurtigt op for os at der er tænkt ekstra meget over emballagen. Da vi åbner papkassen, ser vi at madvarerne er pakket ind i et lag blødt papir. Ved nærmere eftersyn er det en slags papir”tæpper”, som sørger for at holde madvarerne kolde.

Emballagen består altså primært af følgende:

 • Stor papkasse.
 • Papir”tæppe”, som er monteret indvendigt i papkassen.
 • To kartoner med frosset vand, der kan drikkes.
 • Almindelig fødevareemballage, som kan adskilles i blød plast og rent pap/papir.

Det var en sand fornøjelse at sortere emballagen fra Simple Feast, for der var ikke meget af den. Det meste ryger i din pap- og papirspand, og en smule ryger i plastspanden. Der var ingen store flamingokasser, dåser eller glas, der krævede særlig håndtering.

Måltidskassens indhold

Også indholdet bar præg af et gennemført koncept. Madvarerne var pænt organiseret i nummererede poser, som vi også kender fra HelloFresh og andre leverandører. Det hele tog sig virkelig pænt ud, og vi fik lyst til at gå i køkkenet med det samme.

En lillebitte hage var dog, at vi ved nærmere eftersyn konstaterede at nogle grøntsager var lidt slatne. Vores gæt er at det skyldes papirsposerne, som ikke er lufttætte på samme måde som plastposer. Vi reddede vores grøntsager ved at skylle dem i et fad med vand, og flytte dem til en frysepose. Denne instruktion får du også på æsken med friske krydderurter, så de kan holde sig friske og sprøde. Smart!

Udover madvarerne, får du også et par kartoner med frossent vand i måltidskassen. Det er en sjov lille gimmick, og du kan endda drikke vandet. Det smager ganske fint. Ved første levering var vandet dog helt optøet, hvilket undrede os en smule. Det vidnede om at kartonerne enten ikke havde været frosset helt før ibrugtagning, eller også havde måltidskasserne været lang tid undervejs. Vores madvarer var dog på ingen måde medtagede af dette.

Tilberedning

Det meste er allerede tilberedt på forhånd, men der er altså stadig enkelt ting du skal gøre. Du skal regne med at bruge omkring 10 til 15 minutter i køkkenet, alt efter hvor meget du gør ud af det.

De fleste elementer er allerede klargjorte, men du skal blandt andet stadig snitte salater eller stege enkelte ting. Vi var dog meget langt fra at rode hele køkkenet til, og klarede for det meste tilberedningen med en enkelt pande eller gryde.

Der skulle hverken moses, mases eller blendes – alt dette var klaret på forhånd, og diverse saucer og dips skulle således bare hældes i nogle skåle.

Maden

Som kødspisere var vi naturligt en smule tvivlende til at starte med, men vores tvivl blev hurtigt gjort til skamme. Alle retterne var piftet godt op med blandt andet bønner, linser og nødder, samt rigelige mængder grønt. Det var en god kombination, som både var tilpas afbalanceret og mættende.

Smagen var generelt rigtig god, men måske lidt til den milde ende. Vi bebrejder dog ikke Simple Feast, da vi trods alt valgte deres Family Feast måltidskasse.

Hvis I har mindre børn, som er vant til at spise typisk dansk mad, kan det kræve lidt tilvænning at spise plantebaseret. Der er mange nye smagsindtryk og teksturer, som vi ikke er vant til i almindelige kødbaserede retter. Dette er ikke en dårlig ting, men for nogen kan det kræve en tilpasningsperiode.

Alt i alt var maden virkelig god og mættende, og vi kunne hver dag levne en portion til den kommende dags frokostmåltid. 

Fordele og ulemper

Der er mange fordele ved Simple Feast, men også enkelte ulemper. Bliv klogere på begge dele herunder.

Fordele

 • Virkelig gennemført og lækkert koncept. Her fornemmer man, at der er tænkt over tingene.
 • Fed oplevelse at åbne måltidskassen, hvorefter man med det samme kan se og dufte madvarerne.
 • Mange spændende nye retter, som kan inspirere dig til at spise mere grønt. Vi var særligt imponerede over hvordan bønner og linser blev brugt i stort set alle retter.
 • Nemt at skaffe sig af med emballagen. Hver bakke var lavet af papir, som var betrukket indvendigt med et blødt plastlag. Plastlaget kunne vi nemt trække af, så bakkerne kunne sorteres til pap og plast.
 • Fint for børn og voksne. Selvom det kan være lidt overvældende for børn, er smagen hverken overvældende eller stærk.

Ulemper

 • Ved første uges levering var vand-kartonerne hele optøede. Vi ved ikke om de var frosset utilstrækkeligt, eller kassen blot havde været undervejs længe. Dette er værd at være opmærksom på, så du får kassen ind så hurtigt som muligt.
 • Kun muligt at få tre måltider til hver uge. Du skal altså stadig ud og finde med til de resterende fire ugedage.
 • En lille smule dyrt. Vi medgiver at konceptet er unikt og gennemtænkt, men prisen er også i den høje ende. Men kvalitet koster, naturligvis.
 • Papirsposer med grøntsager skal tjekkes, da grøntsagerne kan være/blive slatne. Vi skyllede og flyttede blandt andet broccoli i en frysepose, og lagde tomaterne ud på køkkenbordet.
 • Du skal installere Simple Feast-appen, for at administrere eller opsige dit abonnement. Det kan ikke gøres på hjemmesiden.

Samlet vurdering

Der er ikke meget andet at sige end “wauw”. Her har du et skudsikkert koncept, der leverer lækre, plantebaserede måltider til hoveddøren. Selve kassen emmede af lækkerhed fra yderst til inderst, og det var både sjovt og spændende at åbne hver måltidskasse fra Simple Feast.

Maden var både spændende, lækker og mættende, hvilket overraskede os meget positivt. Som kødspisere var vi nok lige dele skeptiske og forudindtagede, men vi blev hurtigt bragt til skamme af fænomenale måltider, der smagte dejligt.

De nye smagsindtryk og konsistenser kan kræve lidt tilvænning for de små ganer, men smagen var hverken stærk eller kraftig i Family Feast-kassen.

Alt i alt en virkelig lækker måltidskasse, der befinder sig helt oppe i de øvre luftlag. Vi anbefaler at du prøver Simple Feast, hvis du vil forkæle dig selv og familien med lækre, plantebaserede måltidskasser.