Skagenfood måltidskasser – prøvet i virkeligheden

Madskyen er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer vores daglige drift.

Kan Skagenfood levere måltidskasser af høj kvalitet? Hvis du kan lide fisk, er Skagenfood det rette valg. Vi har prøvet deres måltidskasser. Her er vores ærlige anmeldelse.

Skagenfood – kort og godt

Skagenfood tilbyder først og fremmest måltidskasser med fisk. Der er i alt 18 måltidskasser at vælge imellem, hvilket betyder at menuen er sammensat på forhånd. Du kan altså ikke ændre på retterne, men til gengæld kan du skifte til en anden måltidskasse hvis du ønsker.

Måltidskasserne kan i nogle tilfælde indeholde færdigretter, men for det meste skal du selv tilberede maden.

Se også: Gennemgang af de bedste måltidskasser

Om denne anmeldelse

Vi har bestilt og betalt for en Skagenfood måltidskasse af egen lomme. Valget faldt på Klima Måltidskassen, som bød på flere retter med frisk fisk. Retterne blev tilberedt og smagt af såvel børn som voksne.

Måltidskassen er bestilt og afprøvet uden at Skagenfood var vidende herom. Anmeldelsen er altså skrevet på baggrund af vores oplevelser som helt almindelige kunder. Hvis du finder anmeldelsen nyttig og kunne tænke dig at prøve en måltidskasse fra Skagenfood, kan du købe en måltidskasse gennem vores links. Så modtager vi en lille kommission, der kan finansiere driften af siden.

Førstehåndsindtryk

Skagenfood præsenterer deres måltidskasser på en flot og indbydende måde. Der er fine billeder til hver ret, og man kan se at der er kræset om detaljerne. Vi får hurtigt indtryk af at retterne er sammensat af rigtige kokke, der ved hvad de laver.

Ved første øjekast kan hjemmesiden virke en smule forvirrende, men man skal huske på at Skagenfood tilbyder mere end måltidskasser. De tilbyder også et stort udvalg af mad- og drikkevarer, samt menuer til festlige lejligheder.

Vi synes overordnet set at profilen er fin, og vi får hurtigt lyst til at bestille mere end vi kom efter.

Bestilling og levering

Skagenfood måltidskasse indpakning
Måltidskassen fra Skagenfood var pakket pænt og lækkert ind.

Bestilling er hurtig og enkel. Man skal dog lige igennem et par ekstra trin, fordi Skagenfood også er en webshop med andre produkter. Så måltidskassen skal altså lige lægges i en kurv, hvorefter man skal “gå til kassen” som i en almindelig netbutik. Vi bestilte fra vores computer, og det foregik helt uproblematisk. Man kan også benytte appen, som findes til både iOS og Android. Vi har ikke prøvet denne, men den får generelt positiv respons blandt anmelderne i App Store.

Levering foregik helt uproblematisk med DAO, og kasserne var fint forseglede med tape og plastbånd. Vi modtog varerne om natten, og de var stillet på den angivne plads. Du skal være forberedt på at måltidskassen leveres om natten, så du skal muligvis afsætte lidt tid om morgenen til udpakning.

Emballage

Skagenfood tom emballage
Sådan ser emballagen ud, efter kasserne er tømt og indholdet sat i køleskabet.

Skagenfood har delt måltidskassen op i en papkasse og en flamingokasse. I papkassen finder du alle madvarer, som ikke kræver køling, mens flamingokassen blandt andet indeholder frisk fisk, kød- og mejeriprodukter.

I stedet for isposer eller køleelementer, bruger Skagenfood knust is. Knust is har den nyttige egenskab, at det lægger sig helt tæt op ad madvarerne – og derfor sikres optimal køling i mange timer. Ulempen herved er selvfølgelig at isen smelter med tiden, og dine madvarer bliver drivvåde.

Mærkeligt nok er fisken ikke pakket i vandtæt emballage, men blot foldet ind mellem to stykker vokspapir. Du skal derfor lige lægge den i en pose eller plastbeholder, før den ryger i køleskabet. Resten af madvarerne var fint emballerede.

Emballagen bestod af følgende:

 • Stor flamingo kasse.
 • Stor papkasse.
 • Knust is i flamingokassen.
 • Almindelig fødevareemballage til madvarerne. Det meste frugt og grønt var ikke i emballage.

Måltidskassens indhold

Et festfyrværkeri af farver sprang i øjnene på os, da vi åbnede kassen med frisk frugt og grønt. Hos Skagenfood er madvarerne økologiske, og de er pakket vældigt fint og nænsomt. Mange af ingredienserne har vi aldrig brugt til hverdag, så det var spændende at modtage dem i en måltidskasse. Frugter, grøntsager og krydderurter var helt friske og sprøde ved udpakning.

I flamingokassen fandt vi fisk og kød, som også var helt friskt. Fisken var indpakket på samme måde som hos fiskehandleren, nemlig mellem to stykker vokspapir. Det gjorde udpakningen en smule besværlig, da papiret gik i stykker og fisken måtte pakkes i poser.

Vi var positivt overraskede over at alle madvarerne var fine og intakte. Der var ingen tegn på slag eller skrammer, hvilket ellers kan forekomme under pakning og levering.

Tilberedning

Skagenfood opskriftshæfte
Der medfølger et opskriftshæfte, som viser dig hvordan retterne skal tilberedes.

De fleste retter skal tilberedes fra bunden. Opskrifterne er heldigvis nemme at forstå, men der må påregnes lidt tid til at snitte og skære de forskellige ingredienser. Fordelen herved er selvfølgelig at man selv kan justere opskrifterne efter smag og behag, men der skal til gengæld arbejdes lidt ekstra for det.

Vi synes generelt at opskrifterne var nemme at følge, og det estimerede tidsforbrug passede fint. Maden bliver bedst hvis du har erfaring med at tilberede fisk, men det er ikke et must.

Maden

Maden smagte godt, og vi blev mætte hver aften. Skagenfood har en masse spændende retter på menuen, som vi aldrig har smagt før, så vi fik mange nye smagsoplevelser. Vi synes ikke at maden var stærk, men nogle retter havde mere fart på smagen end andre. Er der mindre børn i huset, er det værd at have in mente. Heldigvis har Skagenfood også børnevenlige måltidskasser, hvor retterne er af mere velkendt karakter.

Det vi bedst kunne lide ved maden, var at vi kunne smage friskheden. Salaten var sprød og lækker, krydderurterne havde masser af power, og generelt var maden bare i orden.

Fordele og ulemper

Skagenfood har måltidskasser til alle slags ganer, og der er mange fordele herved. Vi gennemgår både fordele og ulemper her.

Fordele

 • Frisk fisk. Ingen andre kan levere frisk og lækker fisk som Skagenfood. Vi har aldrig set så mange lækre fiskeretter som hos Skagenfood, hvilket er en klar fordel hvis du kan lide dette.
 • Masser af økologi. Skagenfood indkøber kun økologisk grønt og kolonial. I vores måltidskasse var kød- og mejeriprodukter også økologiske.
 • God variation. Måltidskasserne byder på velkendte klassikere, men også nye retter med et tvist. Du kan altså stifte bekendtskab med nye smagsindtryk og finde ny inspiration.
 • Høj kvalitet. Det var lækkert at pakke måltidskassen ud og lægge de friske madvarer i køleskabet. Vi oplevede hverken ødelagte eller manglende madvarer, og det var en sand fryd for øjet.
 • Masser af smag. Retterne byder på masser af krydderier og urter. Du kan selv justere dette ved at tilføre mere eller mindre, men vi synes generelt at opskrifterne passede fint.

Ulemper

 • Opsigelse er besværlig, hvis du ikke bruger appen. Så kan du nemlig kun ringe eller skrive. Skagenfood er dog hurtige til at besvare e-mails.
 • Måltidskasserne kan ikke tilpasses. Du kan altså ikke udskifte enkelte retter, hvilket ellers er muligt hos andre leverandører.
 • Flere måltidskasser har kun mad til 2 eller 3 dage. Kun enkelte måltidskasser har mad til 4 dage.
 • Bestillingsprocessen er en smule mere besværlig end hos konkurrenterne, da Skagenfood også fungerer som netbutik. Du skal altså først lægge din måltidskasse i kurven, og dernæst betale som var det en almindelig webshop.
 • Dyrt. Kvalitet koster, og Skagenfood måltidskasser ligger i den dyre ende. Det løber hurtigt op hvis I er en større børnefamilie.

Samlet vurdering

Hvis du er til frisk fisk og gerne vil have mere af det i en travl hverdag, er en Skagenfood måltidskasse et oplagt valg. Du finder næppe en leverandør med et tilsvarende udvalg af fisk, og det er da også Skagenfoods vigtigste styrke.

Fisk er dog ikke alt hvad Skagenfood kan, de er også leveringsdygtige i friske økologiske grøntsager. Madvarerne var i det hele taget lækre, friske og sprøde, og de var alle i den bedste kvalitet.

Prisen er selvfølgelig også derefter, og retterne skal tilberedes fra bunden med alt hvad dertil hører af hakning, snitning og opvarmning. Det var dog ikke sværere end at vi kunne holde os indenfor opskrifternes angivne tidsforbrug, og vi havde stor glæde af at prøve nye retter i en travl hverdag.

Vi anbefaler Skagenfood hvis du vil have et friskt og lækkert udvalg af måltidskasser, men også hvis du savner inspiration til nye retter. Det er dyrt, men det er virkelig godt.