Sous-vide tilberedning er blevet ekstremt populært, og man forstår hvorfor: Stege og bøffer bliver tilberedt nænsomt over flere timer, så kødet både holder sig mørt og saftigt. Når gæsterne kommer, skal kødet blot steges eller grilles i ganske få minutter, og kan serveres med det samme.
For at kunne tilberede sous vide, skal du bruge en sous vide-maskine. Den fås enten som en stav eller et kar, der grundlæggende fungerer på samme måde.
Overvejelser før køb
Før du køber ny sous vide-maskine, skal du overveje hvad du har brug for. Det er vigtigt at du sætter dig ind i de forskellige funktioner og egenskaber, så alle dine behov og ønsker kan opfyldes.
- Stav eller kar?
Sous vide-stave og kar er meget forskellige. Sous vide-stavene er mest præcise, men bruger mere energi. Karrene bruger mindre energi, men fylder mere. - Kapacitet
Uanset om du vælger sous vide stav eller kar, er kapaciteten vigtig. Vælg gerne en stav med kapacitet til mindst 20 liter vand, eller et kar til mindst 6 liter vand. - Temperatur
Det er en god idé at vælge en sous vide-maskine, der kan opvarme til mellem 40 og 90 grader. En præcision på højst 0,5 grader anbefales.
- App-tilslutning
Nogle sous vide-maskiner kan kobles til app, så du kan overvåge processen mens du laver noget andet. Det er smart, fordi sous vide-tilberedning tager lang tid. - Størrelse og vægt
Sous vide-stave er kompakte og lette, hvorimod kar er mere pladskrævende. Hvis størrelse og vægt har betydning for dig, bør du vælge en sous vide-stav.
Test: Her er de bedste vakuumpakkere
Top 5 bedste sous vide-maskiner i test
Der findes mange glimrende sous vide-maskiner på markedet, men nogle enkelte modeller udmærker sig i test. Se dem herunder.
Bedste all-round sous vide-maskine –
Anova Precision Cooker Nano

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Fordele
- God og præcis sous vide-stav.
- Meget fornuftig pris. Hverken for dyr eller for billig.
- Nem at betjene.
- Tydelige indikatorer for minimum- og maksimum-vandniveau.
Ulemper
- Pive-lyd kan være irriterende for nogen.
Anova Precision Cooker Nano er en praktisk sous vide-stav til en fornuftig pris. Den er bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk, og generelt får den mange positive tilbagemeldinger blandt køberne.
Staven er i stand til at opvarme og cirkulere op til 20 liter vand, hvilket for de flestes vedkommende er mere end rigeligt. Det lille betjeningspanel er nemt at anvende, og man behøver ikke gennemlæse en lang manual.
Eneste lille ulempe er at den laver en lille “pive-lyd”, som kan være irriterende for nogen. Men har du et bryggers, kan du med fordel sætte den derud.
Specifikationer
- Kapacitet: Op til 20 liter
- Temperatur: 0 – 92 grader
- Temperaturinterval: 0,1 grad
- App-tilslutning: Ja (via bluetooth)
- Størrelse og vægt: 32,5 x 5,6 x 10,5 cm. (630 gram)
Bedste billige sous vide-maskine –
Steba SV 50

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Fordele
- God og yderst populær sous vide-stav.
- Markant billigere end tilsvarende modeller.
- Høj kapacitet – op til 20 liter vand.
- Smart klemmedesign, så den sidder godt fast på gryder og kar.
Ulemper
- Manual er en smule mangelfuld.
- Touch-panelet kan drille en smule.
Steba SV 50 er bedst i test hos Pricerunner. Det er en glimrende og simpel sous vide-stav, der leverer en solid præstation hver gang. Den holder temperaturen meget præcist, og kapaciteten er god. Den kan cirkulere op til 8 liter vand i minuttet, og fungerer med op til 20 liter vand.
Du kan indstille i 0,5 graders-intervaller, og den er i stand til at holde temperaturer mellem 5 og 90 grader. Temperaturintervallet er en smule højere end på dyrere maskiner, men det er ikke rigtigt et problem. Du kan indstille timeren på helt op til 99 timer.
Som flere brugere også er inde på, er brugsanvisningen en smule mangelfuld. Man behøver dog ikke læse brugsanvisningen igennem for at bruge Steba SV 50, da den er nem at anvende.
Specifikationer
- Kapacitet: Op til 20 liter
- Temperatur: 5 – 90 grader
- Temperaturinterval: 0,5 grader
- App-tilslutning: Nej
- Størrelse og vægt: 37,5 x 8 x 10,5 cm. (1,2 kg.)
Bedste premium sous vide-maskine –
Anova Precision Cooker Pro

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Fordele
- Meget høj præcision (0,05 grader).
- Kapacitet på hele 100 liter vand.
- Nem at anvende.
- Stort berøringsfølsomt betjeningspanel.
- Kan tilsluttes Wi-Fi.
Ulemper
- Lidt dyr.
- App-opsætningen kan drille lidt.
Anova Prevision Cooker Pro er en dyr sous vide-stav, men til gengæld får du ekstremt høj præcision hver gang. Den kan ramme måltemperaturen med en præcision på kun 0,05 grader, hvilket er markant bedre end på de billigere modeller. Og så kan den bruges til 100 liter vand, så du kan tilberede meget store stykker kød.
For de fleste vil Anova Precision Cooker Pro være for dyr, i forhold til dens egenskaber. Men til dig, der allerede har erfaring med sous vide-tilberedning, og gerne vil have det ypperste af det ypperste, er den et perfekt valg.
Der er ikke overladt noget til tilfældighederne på denne sous vide-stav, og det bemærkes da også i testen hos både The Gadgeteer og Insider.
Specifikationer
- Kapacitet: Op til 100 liter
- Temperatur: 0 – 92 grader
- Temperaturinterval: 0,02 grader
- App-tilslutning: Ja (via Wi-Fi)
- Størrelse og vægt: 35 x 8,8 x 6 cm. (1,3 kg.)
Bedste sous vide-kar –
Melissa 16310130

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Fordele
- God og effektiv sous vide-maskine.
- Meget fornuftig pris.
- Nem at indstille med det simple betjeningspanel.
- Lavt energiforbrug, da karret er lukket med låg.
Ulemper
- Relativt lav kapacitet (kun 6 liter vand).
- Mere pladskrævende end sous vide-stang.
Melitta 16310130 er en god sous vide-maskine, som også er nem at anvende. I modsætning til sous vide-stavende får du her en komplet anordning, som blot skal fyldes med vand. Herefter kan du nedsænke maden i vandet, og maskinen klarer resten for dig.
Med et sous vide-kar kan du spare lidt på strømmen, fordi det er lukket med låg under tilberedningen. Der er således et mindre varmetab, og den bruger ikke nær så meget energi på at holde vandet varmt. Melitta 16310130 kan også holde en stabil temperatur uden de store udsving, hvilket er en stor fordel.
Da maskinen er i den billige ende, er kapaciteten også begrænset. Med plads til kun 6 liter vand fungerer den bedst til mindre kødstykker.
Specifikationer
- Kapacitet: Op til 6 liter
- Temperatur: 45 – 90 grader
- Temperaturinterval: 1 grad
- App-tilslutning: Nej
- Størrelse og vægt: 21 x 41,5 x 29,4 cm. (2,8 kg.)
Bedste store sous vide-kar –
OBH Nordica Magnetic Circulation 7971

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Fordele
- God og effektiv sous vide-maskine.
- Kan tilberede op til 2,5 kilo kød ad gangen.
- Præcision helt ned til 0,1 grad.
- Støjsvag.
Ulemper
- Lidt dyr.
- Stor og pladskrævende maskine.
Drømmer du om et godt sous vide-kar med lidt højere kapacitet, skal du vælge OBH Nordica Magnetic Circulation 7971. Maskinen høster et hav af positive anmeldelser blandt brugere landet over, og prisen er faktisk ganske fornuftig. Tidligere udgaver af denne maskine har klaret sig fremragende i test, da den både er effektiv, præcis og nem at anvende.
OBH Nordica Magnetic Circulation 7971 er en smule dyrere end de bedste sous vide-stave, men til gengæld slipper du for at investere i kar og (eventuelt) isoleringskugler ved siden af. Du løfter blot låget og lægger maden i det indbyggede kar, hvorefter den kan startes.
Specifikationer
- Kapacitet: Op til 8,5 liter
- Temperatur: 40 – 90 grader
- Temperaturinterval: 0,1 grad
- App-tilslutning: Nej
- Størrelse og vægt: 41,5 x 27,5 x 27,5 cm. (3,3 kg.)
Sous vide-stav eller -kar – hvad er bedst?
Sous vide-maskiner findes i to forskellige typer: Stave og kar. Der er flere vigtige forskelle på begge maskiner, så det er en god idé at overveje hvad du skal kigge efter.
Sous vide-stav – enkel og præcis
En sous vide-stav ligner til forveksling en stavblender. Den monteres på siden af en beholder fyldt med vand, som så cirkuleres gennem stavens indbyggede varmelegeme. Det er smart, fordi den kræver minimal plads i køkkenet, og samtidig kan den bruges til både små eller store stykker kød. Sous vide-stave er typisk også mere præcise end karrene, hvilket er en fordel hvis du går op i at ramme den rigtige temperatur.
En lille ulempe er, at sous vide-stavene bruger en smule mere strøm, da der er større tab af varme end i de lukkede. Dette kan du delvist afhjælpe ved at fylde isoleringskugler i vandbadet, men du undgår ikke et vist tab af varme (og dermed større energiforbrug).
Du skal vælge en sous vide-stav, hvis:
- Du ønsker fleksibel sous vide-tilberedning af større eller mindre stykker kød.
- Du går op i, at kødet tilberedes med mest mulig præcision.
- Du gerne vil spare plads i køkkenet.
Sous vide-kar – energivenlig alt-i-en løsning
Sous vide-kar er en komplet løsning til dig, der oftest tilbereder mindre stykker kød. Det indbyggede kar kommer med en række naturlige begrænsninger på grund af størrelsen, men til en almindelig husstand kan den sagtens bruges. Hvis du ofte laver stege på mere end 2 kilo, bør du dog overveje stav-modellen i stedet.
Et sous vide-kar bruger mindre energi end en stav, og vandet fordamper langsommere på grund af det lukkede design.
Nogle sous vide-kar kan være en smule upræcise, så her er det vigtigt at du tjekker testresultaterne og brugerbedømmelserne før køb.
Du skal vælge et sous vide-kar, hvis:
- Du gerne vil have den nemmeste løsning til køkkenet.
- Du har god plads i dine køkkenskabe.
- Du oftest tilbereder mindre stege på under 2 kilo.
Vores research
Der findes ikke mange reelle tests af sous vide-maskiner, men vi har alligevel fundet nogle enkelte som indgår i vores udvælgelsesproces. Herudover har vi gennemgået hundredvis af brugeranmeldelser, for at blive klogere på hvilke maskiner der fungerer bedst. Vi har også rådført os med eksperter i sous vide-tilberedning, for at lære mere om sous vide-maskiner.
Som led i vores research har vi gennemgået følgende tests:
- Forbrugerrådet Tænk: Test af 10 sous vide-maskiner (4. juli 2022)
- PriceRunner: Test af 10 sous vide-maskiner (13. juli 2022)