Med en stavblender kan du blandt andet lave smoothies og supper, blande ingredienser og piske flødeskum. Typisk følger der lidt forskelligt tilbehør med, så den kan bruges til mange formål. Derfor er den også populær i de danske køkkener, da de fleste gerne vil spare på pengene og pladsen.
Overvejelser før køb
Der er flere ting, du skal overveje, før du køber stavblender. De vigtigste overvejelser har vi gennemgået herunder.
- Hastighedstrin
Det er en god idé at vælge en stavblender, som kan blende ved forskellige hastigheder. Så kan du nemmere blende og blande forskellige ingredienser, uden at ødelægge dem. - Tilbehør
Tilbehørspakken er vigtig. Hvis du eksempelvis vil piske flødeskum, skal du vælge en stavblender med piskeris. Vil du hakke nødder og kerner, skal du vælge en stavblender med minihakker. - Batteri eller ledning?
De fleste stavblendere skal sættes i stikkontakten, men enkelte modeller har indbygget batteri. Batteridrevne modeller er dyrere, men er til gengæld mere praktiske i det travle køkken.
- Rengøring
Det skal være nemt at rengøre stavblenderen. Derfor anbefaler vi at vælge en model med aftagelig fod eller knivblad, som så kan skylles og renses i køkkenvasken. - Holdbarhed
De bedste stavblendere har fødder af metal, som er nemme at rengøre og ikke går i stykker ved stød eller slag. Det er vigtigt at stavblenderen er holdbar og robust, da den skal kunne bruges til lidt af hvert.
Top 7 bedste stavblendere
Vi har gennemgået de nyeste tests og hundredvis af brugeranmeldelser, for at finde de bedste stavblendere på markedet netop nu. Herunder er vores resultater.
Bedste all-round stavblender –
Bosch MaxoMixx MS8CM6110

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Den bedste all-round stavblender er Bosch MaxoMixx MS8CM6110. Den er bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk, og samtidig er den populær hos køberne. Den har mange af de samme fordele som dyrere stavblendere, eksempelvis Bamix. Foden kan tages af og vaskes i opvaskemaskinen, hvorved rengøringen bliver så nem og enkel som muligt. Den kommer ikke med en kæmpe tilbehørspakke, men det er faktisk også helt fint. Prisen er nemlig i den lave ende, og du kan tilkøbe forskelligt udstyr efter behov. Eksempelvis piskeris eller minihakker.
Stavblenderen fås også med større tilbehørspakker. Heriblandt Bosch MS8CM61X1, hvortil der blandt andet hører foodprocessor, minihakker og piskeris, eller Bosch MS8CM61V1, hvortil der hører vakuumpakker og -poser.
Det eneste, vi ikke synes er optimalt, er at stavblenderen har 12 hastigheder. Disse skal indstilles i toppen, og det bliver altså bare en smule besværligt. Vi kunne sagtens have nøjedes med 2-3 hastigheder, således at man bare skulle trykke på en enkelt knap for at aktivere stavblenderen ved den ønskede hastighed. Man skal alligevel ikke bruge stavblenderen i mere end 30-60 sekunder ad gangen, så det virker overflødigt med 12 forskellige hastigheder.
Specifikationer
- Hastigheder: 12
- Tilbehør: Bæger med låg
Bedste billige stavblender –
Bosch CleverMixx MSM2650B

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Bosch CleverMixx MSM2650B er en god og billig stavblender, som er populær hos køberne på tværs af forskellige netbutikker. Den leveres med en glimrende tilbehørspakke, således at du kan bruge den til en masse forskellige formål. Du får altså ikke kun den almindelige blenderfod med i pakken, men også piskeris og minihakker. Det er samtidig en simpel stavblender, som kun har en enkelt hastighed, men det er faktisk også tilstrækkeligt. Alt i alt er den en både god som stavblender, men også som minihakker og håndmixer.
Noget, som er værd at tænke over, hvis du gerne vil have en billig stavblender, er byggekvaliteten. Du skal ikke forvente at få en stavblender, som holder de næste 10 år, eller som har uanede kræfter. Bosch CleverMixx MSM2650B har eksempelvis en motor på 600 Watt, hvorimod testvinderen MS8CM6110 har en motor på 1000 Watt. Det betyder selvfølgelig at den har mindre kræfter end de dyrere modeller, men det mærker man næppe i det daglige.
Specifikationer
- Hastigheder: 1
- Tilbehør: Bæger med låg, piskeris og minihakker
Bedste kraftfulde stavblender –
Bamix Swissline

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Den bedste kraftfulde blender, som har en anslået levetid på mindst 10-20 år, er Bamix Swissline. Den har fået 6 ud af 6 stjerner i en test hos Gastromand, men de er ikke alene om begejstringen: Over alt på nettet får stavblendere fra Bamix ros, og det er der flere gode grunde til. Først og fremmest er Bamix Swissline en stærk og robust stavblender, og derudover er den meget god til både at blende og knuse. Der medfølger sågar forskellige knive og blade til forskellige formål, så du både kan piske, knuse og purere. Stavblenderen fås selvfølgelig med forskelligt tilbehør, og på billedet er den vist med en såkaldt Superbox bestående af 1-liter bæger, foodprocessor, og et SliceSy-rivejern. Der medfølger også en stander, som kan bruges til opbevaring af stavblenderen.
Det eneste negative ved Bamix Swissline er prisen. Den er relativt dyr, så du skal betragte den som en investering fremfor et hurtigt impulskøb. Den er bedst egnet til dig, der ved at du kan bruge dens mange funktioner og kræfter i det daglige.
Bamix Swissline fås selvfølgelig også til en lavere pris, hvis du ikke ønsker den store tilbehørspakke. Tjek mulighederne hos de enkelte forhandlere i pristabellen ovenover.
Specifikationer
- Hastigheder: 2
- Tilbehør: Bæger, 4 forskellige knive/blade, foodprocessor og rivejern
Bedste ledningsfrie stavblender –
KitchenAid 5KHBBV53

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Den bedste batteridrevne stavblender er KitchenAid 5KHBBV53. KitchenAid har valgt at satse på en ledningsfri stavblender, og det har vist sig at være en god beslutning. Et af irritationsmomenterne ved stavblendere er ledningen, som ofte hænger i vejen og ikke kan nå til nærmeste stikkontakt. Det slipper du helt for med denne stavblender, da den har et indbygget batteri. En anden lille detalje, som vi finder yderst gennemtænkt, er den medfølgende grydebeskytter. Det er egentlig bare et lille skjold af plastik, som du kan klikke på metalfoden, således at den ikke ridser dine non-stick gryder eller -pander.
Desværre har ledningsfrie stavblendere også den indlysende ulempe, at de skal genoplades fra tid til anden. Her har KitchenAid valgt en mindre elegant løsning med en klassisk adapter og tynd ledning, som skal kobles til stavblenderen. Det betyder, med andre ord, at du skal have den liggende fremme i et par timer eller til den er fuldt opladt. Det kan være irriterende, hvis du bare gerne vil rydde køkkenet helt op umiddelbart efter madlavningen. Stavblenderen er selvfølgelig også en smule tungere, da den både skal have plads til batteriet og motoren i håndtaget.
Specifikationer
- Hastigheder: Variabel
- Tilbehør: Bæger med låg og grydebeskytter
Bedste stavblender med minihakker –
Braun MultiQuick 5 Vario MQ 5235

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Braun MultiQuick 5 Vario MQ 5235 er den bedste stavblender med minihakker. Generelt klarer Braun-stavblendere sig rigtig godt i test, og MultiQuick 5-serien er selvfølgelig ingen undtagelse. Med den tilhørende minihakker kan du nemt hakke nødder eller krydderurter, lave pesto eller puréer og mange andre ting. Derudover medfølger også et piskeris samt bæger, og det til en meget fornuftig pris. Alt i alt får du altså en god stavblender med kræfter til lidt af hvert, samt en fornuftig tilbehørspakke.
En ting, som dog generer os en smule, er at Braun har valgt at udstyre MultiQuick 5-stavblenderen med hele 21 hastigheder. Det er i vores øjne alt for meget, da man sjældent har brug for alle de hastigheder. En stavblender er jo først og fremmest et simpelt apparat, som skal være nemt at bruge, men hvis du først skal finde den rette hastighed blandt 21 muligheder kan det blive svært. Det er selvfølgelig kun en mindre ulempe, og alt i alt har stavblenderen mange gode ting at byde på.
Specifikationer
- Hastigheder: 21
- Tilbehør: Minihakker, bæger og piskeris
Bedste stavblender med foodprocessor –
Braun MultiQuick 7 MQ 7075X

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Hvis en minihakker ikke er stor nok, kan du heldigvis også finde stavblendere med tilhørende foodprocessor. Den bedste stavblender med foodprocessor er Braun MultiQuick 7 MQ 7075X, som også er bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk. Foodprocessoren rummer 1,5 liter og er altså stor nok til at du kan hakke og blande større mængder, hvorimod de fleste minihakkere kun rummer 0,5 liter eller mindre. Udover foodprocessoren får du også et piskeris og et bæger med i pakken. Det er en glimrende stavblender for dig, der gerne vil kunne hakke og blande dine egne ingredienser fra bunden.
Da der er tale om en relativt kraftig stavblender, er støjniveauet også en smule højere end gennemsnittet. Det kan de fleste måske godt leve med, men det er alligevel værd at nævne. Du kan selvfølgelig skrue ned for hastigheden hvis du ønsker et lavere støjniveau, men det kan være nødvendigt at køre på højeste hastighed når der skal blendes eller pureres. Selvom støjniveauet er i den høje ende, ændrer det ikke på at vi mener det er en udmærket stavblender.
Specifikationer
- Hastigheder: Variabel
- Tilbehør: Bæger, foodprocessor og piskeris
Bedste stavblender med piskeris –
Braun MultiQuick 5 MQ 525

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Den bedste stavblender med piskeris er Braun MultiQuick 5 MQ 525. Det er en god og stabil klassiker, der fås til en ganske fornuftig pris og både har piskeris og minihakker med i pakken. Den er meget populær blandt køberne, da den både er effektiv og nem at anvende. Der er kun to hastigheder, som betjenes ved hjælp af to trykknapper, men det synes vi faktisk er rart. Med EasyClick-systemet kan du tilkøbe forskelligt tilbehør i samme serie, således at du kan bruge stavblenderen til flere forskellige formål. Det er smart, hvis du en dag får lyst til at prøve nye opskrifter.
Desværre betyder den beskedne pris også, at blenderen er en smule mindre end gennemsnittet, og dermed også mangler lidt styrke til de hårde opgaver. Det er ikke fordi den mangler styrke, men den kan ikke blende portioner i samme størrelse som de dyrere/større modeller på markedet. Laver du typisk kun mad til 1-2 personer ad gangen, er den dog et glimrende valg.
Specifikationer
- Hastigheder: 2
- Tilbehør: Piskeris, minihakker og bæger
Hvilken stavblender skal du vælge?
Der er mange forskellige stavblendere at vælge imellem. Det vigtigste, som du skal finde ud af, er hvilke type stavblender du skal vælge. Herunder gennemgår vi fordele og ulemper ved de enkelte typer.
Stavblendere med store tilbehørspakker
Stavblendere med store tilbehørspakker koster lidt mere, men til gengæld kan de bruges til mange forskellige formål. Typisk består tilbehørspakker af minihakker, piskeris, bæger og låg.
Hvis du i forvejen ved, at du kan bruge alt tilbehøret, anbefaler vi at du køber en stavblender hvor det følger med fra starten. Det er altid billigere end at skulle købe tilbehøret særskilt efterfølgende.
Semi-professionelle stavblendere (f.eks. Bamix)
Nogle af de dyre stavblendere er af semi-professionel kvalitet. Det gælder blandt andet for Bamix, som er en af de mest robuste stavblendere på markedet. Du skal vælge en stavblender i denne klasse, hvis den er i brug flere gange om ugen og anvendes til krævende opgaver.
En semi-professionel stavblender bukker ikke under hvis den presses til det yderste, og det er en stor fordel.
Ledningsfrie stavblendere
Ledningsfrie stavblendere er især praktiske, hvis du ikke har ledige stikkontakter i dit køkken. Så kan du nemlig lægge stavblenderen til opladning et andet sted, og tage den i brug når det bliver nødvendigt.
Den største ulempe er selvfølgelig, at de er dyrere end stavblendere med ledning, og derudover skal den ligge fremme og lade op i et par timer eller mere.
Stavblendere med minihakker
Mange stavblendere fås med minihakker, og det er der mange gode grunde til: Det er nemt at bruge motoren til at drive knivbladene i en minihakker, og så kan du nemt hakke små mængder krydderurter, nødder, kerner og lignende.
Laver du ofte små portioner af dip, sauce eller lignende, er en stavblender med minihakker et godt valg.
Stavblendere med foodprocessor
Foodprocessorer minder på mange måder om minihakkere, men de er selvfølgelig større. Her får du derfor mere plads til at hakke, blande og mose, hvilket er en fordel hvis I er flere end 2-3 personer i husstanden.
Stavblendere med piskeris
Et piskeris kan bruges til mange ting. Hvis du køber en stavblender med tilhørende piskeris, slipper du for manuel piskning. Det er smart, hvis du hurtigt vil piske en flødeskum og ikke ønsker at have en håndmixer til at ligge og fylde i køkkenskabet.
Vores research
Vi har gennemgået de nyeste tests og læst hundredvis af brugeranmeldelser, for at finde de bedste stavblendere på markedet. Derudover har vi rådført os med eksperter på området, for at blive klogere på mulighederne.
De enkelte stavblendere i denne guide er blevet vurderet ud fra følgende parametre: Effektivitet, tilbehør, holdbarhed og brugervenlighed.
Følgende tests er blevet gennemgået som del af vores research:
- Forbrugerrådet Tænk: Test af 26 stavblendere (20. december 2020)
- Klikk.no: Test af 8 stavblendere (7. december 2017)
- Gastromand: Test af Bamix Swissline stavblender (5. maj 2012)
- Gastromand: Test af Bosch MaxoMixx stavblender (14. maj 2017)