Sundtakeaway måltidskasser – prøvet i virkeligheden

Madskyen er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer vores daglige drift.

Kan Sundtakeaways måltidskasser leve op til navnet, og hvordan smager maden? Vi har prøvet færdigretterne fra Sundtakeaway. Her er vores anmeldelse.

Sundtakeaway – kort og godt

Sundtakeaway tilbyder i skrivende stund 3 typer måltidskasser: Vægttabskassen, Hverdagskassen og Familiekassen. Sidstnævnte er en “almindelig” måltidskasse med retter til 3, 4 eller 5 dage, hvorimod Vægttabskassen og Hverdagskassen er komplette måltidsløsninger med 4 daglige måltider.

Alle måltider er færdigtilberedte og pakket i nummereret emballage, så de blot skal opvarmes og anrettes på tallerkener.

Se også: Gennemgang af de bedste måltidskasser

Om denne anmeldelse

Vi har bestilt og betalt for Familiekassen over en periode på to uger. Vi valgte netop denne måltidskasse da den passer til en børnefamilie som vores, og vi fik måltider til 5 dage per uge. Det var muligt at udskifte enkelte retter, men vi holdt os til standard-mulighederne begge uger.

Sundtakeaway er ikke vidende om at vi har bestilt og afprøvet deres måltidskasser, da vi ønskede at anmelde dem på baggrund af en helt almindelig kundeoplevelse. Hvis du finder vores anmeldelse nyttig, kan du købe en måltidskasse gennem vores links. Så modtager vi en lille kommission, der bidrager til driften af hjemmesiden.

Førstehåndsindtryk

Det første vi møder, er en flot og farverig hjemmeside. Nogle elementer fremstår en smule gammeldags, men vi havde ingen problemer med at finde rundt. Vi havde et spørgsmål, som vi forsøgte at stille på Facebook-siden, og der gik desværre et par dage før vi fik svar. Efter lidt søgen på hjemmesiden fandt vi selv svaret, så det var ikke udslagsgivende for os.

Vi fandt hurtigt frem til bestillingsformularen på både computer og mobil, så vi kunne påbegynde bestillingen.

Bestilling og levering

Indhold af Sundtakeaway måltidskasse
Måltidskassen fra Sundtakeaway er helt fyldt op. Det meste af maden ligger i sorte plastbakker, men salatblandinger ligger i poser.

Bestilling foregik helt smertefrit, men der er relativt lang ventetid på første måltidskasse. Vi kunne få vores første måltidskasse to uger efter bestilling, hvilket er længere end hos de fleste konkurrenter.

Efter bestilling var det blot at vente på levering. DAO leverede måltidskassen begge gange, og den kom som aftalt i løbet af natten til mandag. Chaufføren ignorerede desværre vores ønske om at få måltidskassen leveret under carporten, så i stedet var den placeret foran hoveddøren. Heldigvis er kassen af flamingo, så den tåler lidt af hvert. Vores hoveddør vender dog mod syd, så på en varm sommerdag kunne det blive problematisk.

Emballage

Tom måltidskasse fra Sundtakeaway med tre køleelementer i bunden
En flamingokasse og 3 isposer udgør emballagen i Sundtakeaways måltidskasser.

Emballagen bestod som nævnt af en stor flamingokasse, som var lukket med pakketape. I kassen lå tre små isposer ude i den ene side, og vi havde da vores tvivl om hvorvidt de kunne holde temperaturen under et vist niveau. Madvarerne var dog kolde at røre ved, men vi tog dem også ind tidligt om morgenen.

Udover de tre isposer og flamingokassen, bestod emballagen af sorte plastbakker. Maden kommer nemlig pakket og portioneret i bakker, der kan sættes direkte i ovnen. Simpelt og nemt.

Emballagen bestod af følgende:

 • Stor flamingokasse.
 • Poser med is. Der var 3 poser i hver måltidskasse.
 • Sort plastbakker til alle madvarerne, samt enkelte poser med frisk salat.

Måltidskassens indhold

Vi kan ikke umiddelbart se om råvarerne er økologiske eller ej, da de er tilberedt på forhånd og pakket i sorte plastbakker. Vi må derfor antage af måltidskassen består af konventionelle råvarer.

Maden er pænt arrangeret og pakket i kassen, så det gik hurtigt og nemt med at få det hele i køleskabet. Bakkerne kan stables, og de er allesammen nummererede efter hvilken ret de hører til.

Det var ikke som sådan en stor sanselig oplevelse at udpakke denne måltidskasse, men heldigvis tog det kun fem minutter.

Tilberedning

Tilberedningen var hurtig og nem. Det meste kunne gå direkte i ovnen, hvis blot man prikkede et par huller i toppen. Til enkelte retter skulle der også anrettes en frisk salat, hvilket blot krævede at man åbnede en pose og hældte det i en skål.

Plastbakker med ris og pasta kunne også gå direkte i ovnen, hvis man da tilføjede vand først. Vi foretrak dog at koge det i en almindelig gryde, for at have lidt mere kontrol over processen.

Maden var normalt opvarmet og klar til spisning på mellem 15 og 20 minutter. Der medfulgte ingen opskrifter, men til gengæld var instruktionerne printet direkte på madvarernes respektive emballage.

Maden

Maden var god og varieret. Nu havde vi valgt en familievenlig måltidskasse, og retterne bar da også præg af netop dette. De bestod for det meste af velkendte klassikere, som alle kunne lide. Smag eller udseende afskrækkede hverken store eller små, så her kan alle være med.

Vi savnede nogle flere friske elementer i ny og næ, da de inkluderede salater var en smule kedelige. Det var typisk bare en salatblanding i stil med dem, man kan købe i supermarkederne.

Til gengæld blev vi mætte hver dag, og der var ofte mad tilovers som kunne spises til frokost dagen derpå.

Fordele og ulemper

Måltidskasser fra Sundtakeaway kommer med et sæt fordele og ulemper, som er værd at kende inden du bestiller.

Fordele

 • Hurtig og nem tilberedning. Alle retter er færdiglavede, så du skal blot opvarme og anrette.
 • Dækker alle ugens fem dage. Hos Sundtakeaway kan du bestille måltider til alle ugens hverdage, så du kun skal købe ind til weekenden.
 • Måltiderne i familiekassen er velkendte og børnevenlige. Det smager dejligt og mætter godt, og der er god variation.
 • Udpakning af måltidskasse går hurtigt, hvilket er rart når kassen ankommer natten til mandag.
 • Abonnementet var nemt at administrere via hjemmesiden. Det kunne sættes på pause, ændres og startes ved tryk på en enkelt knap.

Ulemper

 • Selvom der er god variation blandt retterne, går flere ting igen: Kogte bønner, kogt broccoli, salatblandinger og lignende. Det bliver måske lidt kedeligt, hvis man er vant til masser af smag.
 • Enkelte madvarer ser ud til at komme fra en fabrik. Eksempelvis kartoffelbåde, fiskefilet og samosaer. Det er der ikke noget galt i, men vi havde forventet at Sundtakeaway havde tilberedt maden i eget køkken.
 • Køleelementer var ikke ordentligt fordelt i måltidskassen. Vi var bange for at maden ikke kunne holde sig tilstrækkeligt kold, hvis ikke vi tog den ind som det første om morgenen.

Samlet vurdering

Hvis du vil have god mad til den travle hverdag, er Sundtakeaway et kærkomment valg. Måltiderne er nemme og hurtige at opvarme og anrette, og du slipper for den store opvask bagefter. De sorte plastbakker kan nemlig gå direkte i ovnen.

Maden smagte fint, men kunne være endnu bedre med et ekstra skud krydderier. Et mere varieret udvalg af friske grøntsager havde også gjort underværker, men det var intet problem for os. Til en børnefamilie var maden rigtig god.

Vi anbefaler Sundtakeaway til den travle børnefamilie, som ønsker noget velkendt og lækkert.