Vakuumpakkeren er et must-have for dig, der elsker at lave mad. En af de bedste grunde til at anskaffe sig en vakuumpakker, er at det bliver muligt at tilberede maden sous vide. Sous vide-tilberedning giver dig det lækreste, saftigste og møreste kød, da det tilberedes langsomt under kontrollerede forhold.
Du kan selvfølgelig også bruge vakuumpakkeren til tørsaltning, marinering, pakning af frostvarer og en masse andre ting. Den er i det hele taget uundværlig, hvis du sætter pris på at lave din egen mad fra bunden.
Før du køber
Før du køber en ny vakuumpakker, er det vigtigt at vide hvad du skal kigge efter. De bedste vakuumpakkere kan opfylde de fleste behov, men i nogle tilfælde kan du måske nøjes med en billigere model.
- Justerbar sugestyrke
Det kan være en fordel at vælge en vakuumpakker med justerbar sugestyrke eller manuel styring, hvis du ofte vakuumerer våde madvarer. Så kan du nemlig undgå, at væsken suges med ud af poserne. - Kapacitet
Kapaciteten har betydning for, hvor store emner du kan vakuumere. Vær derfor opmærksom på den maksimale posebredde, og vælg en størrelse der passer dig. - Økonomi
Poserne skal købes separat, og priserne kan variere en del. Husk derfor at undersøge hvad poserne koster, inden du vælger din nye maskine.
- Rulleopbevaring
Mange vakuumpakkere har indbygget opbevaringsrum til poseruller. Det er smart, fordi poserullen er beskyttet, men også fordi du hurtigere kan tage maskinen i brug fra gang til gang. - Brugervenlighed
Medfølger der en let forståelig brugsanvisning, og er maskinen nem at rengøre efter brug? Du får mest muligt ud af din vakuumpakker, hvis den er nem og enkel at anvende. - Pris
Billigt er ikke altid godt. Du kan få helt billige vakuumpakkere til få hundrede kroner, men de anbefales ikke. De bedste vakuumpakkere koster omkring 1.000 kroner og opefter.
Top 7 bedste vakuumpakkere i test
Der findes et væld af gode vakuumpakkere på markedet, men du skal se dig for. Der findes nemlig lige så mange dårlige maskiner, som kan resultere i endeløse frustrationer og spildt tid. Vi har undersøgt hvilke vakuummaskiner, der klarer sig bedst i praktiske tests.
Bedste all-round vakuumpakker –
Champion Pro CHVF410

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Fordele
- Velfungerende vakuumpakkere, der kan bruges til det meste.
- Nem at anvende, da alle knapperne er tydeligt markerede med tekst.
- Manuel puls-funktion til marinering og våde fødevarer.
- Fin byggekvalitet.
Ulemper
- Aftagelige dele må ikke komme i opvaskemaskinen.
- Lidt højt støjniveau ift. andre modeller.
- Kedeligt design.
Champion Pro CHVF410 er testvinder hos Forbrugerrådet Tænk. Måske kender du ikke mærket Champion, men det har eksisteret i Sverige siden 1938. For svenskerne er det altså ikke et ukendt mærke, og vakuumpakkeren klarer sig da også glimrende i test.
Vakuumpakkeren er i den billige ende, men dog ikke i nærheden af de billigste modeller. Den kan selvfølgelig både vakuumere vådt og tørt, og poserne får en god og holdbar svejsning. Alle betjeningsknapperne har tekst, så du nemt kan se hvad de betyder. Du slipper altså for gætteriet, hvilket er rart.
Desværre besværliggøres rengøringen af at aftagelige dele ikke tåler opvaskemaskine. Den støjer også en smule under brug, men det gør de fleste vakuumpakkere.
Maks posebredde: 30 cm. – Aftagelige dele tåler opvaskemaskine: Ja – Funktion til bløde/fugtige madvarer: Ja – Rulleopbevaring: Ja – Poseskærer: Ja – Manuel vakuum funktion: Ja
Test: Her er de bedste sous vide-maskiner
Bedste all-round vakuumpakker –
FoodSaver V2860

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Fordele
- Fungerer godt til våde og tørre fødevarer.
- Smart design, der gør det muligt at opbevare maskinen stående.
- Flere forskellige hastighedsindstillinger og manuel styring.
- Fin byggekvalitet. Maskinen fremstår robust, uden skrøbelige plastikdele.
Ulemper
- Støjer lidt mere end andre maskiner.
- Kræver en del plads i køkkenskabet, grundet indbygget rulleopbevaring.
- Brugsanvisning kunne være bedre. Der er lidt stavefejl og dårlige formuleringer hist og her.
- Maskinen bliver hurtigt varm. Det kan være nødvendigt med nedkølingspauser, hvis du pakker mange fødevarer ad gangen.
FoodSaver V2860 er testvinder hos Forbrugerrådet Tænk og Kockhuset. Det er en god og effektiv vakuumpakker, som klarer de fleste opgaver ganske fint.
Prismæssigt ligger maskinen på et mellemhøjt niveau, og den er altså hverken billig eller dyr. I forhold til de billigste maskiner får du da også en bedre byggekvalitet og flere smarte funktioner, som er nyttige i det daglige. Eksempelvis forskellige hastighedsindstillinger, integreret folieholder og et praktisk design.
Vakuumpakkeren fremstår måske en smule klodset, men til gengæld kan den løftes og opbevares opretstående. Det er smart hvis du bruger den ofte, og gerne vil have den stående fast på køkkenbordet i en periode.
Maks posebredde: 30 cm. – Aftagelige dele tåler opvaskemaskine: Ja – Funktion til bløde/fugtige madvarer: Ja – Rulleopbevaring: Ja – Poseskærer: Ja – Manuel vakuum funktion: Ja
Bedste billige vakuumpakker –
OBH Nordica Supreme 7949

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Fordele
- God og billig vakuumpakker, der klarer de fleste opgaver ganske fornuftigt.
- Kan både vakuumere våde og tørre fødevarer.
- Velegnet til sous vide tilberedning.
Ulemper
- Låget skal trykkes relativt hårdt ned, før den fungerer.
- Manuel funktion savnes – det er kun muligt at vælge skåne- eller normal vakuumering.
- Kan kun tage poser med en bredde på op til 28 centimeter.
Hvis du søger en simpel og billig vakuumpakker, er OBH Nordica Supreme et godt valg. Den kan bruges til det meste, og vi savner kun en manuel funktion til sarte fødevarer.
OBH Nordica Supreme 7949 er testvinder hos Testfakta. Det er en god vakuumpakker, der klarer de fleste opgaver ganske fint. Der er indbygget skæreblad og rulleholder, så det går nemt når du skal pakke flere fødevarer efter hinanden.
Desværre er det ikke muligt at foretage manuel vakuumering, så her må du nøjes med maskinens indbyggede skåneprogram, hvis du eksempelvis skal pakke våde fødevarer. Det behøver ikke nødvendigvis at være et problem, men prismæssigt er der altså ikke langt op til modeller med flere funktioner.
Vi anbefaler OBH Nordica Supreme 7949 til alle, der vil igang med at vakuumere, og som gerne vil have en simpel og brugervenlig maskine til opgaven.
Maks posebredde: 28 cm. – Aftagelige dele tåler opvaskemaskine: Nej – Funktion til bløde/fugtige madvarer: Ja – Rulleopbevaring: Ja – Poseskærer: Ja – Manuel vakuum funktion: Nej
Mest populære vakuumpakker –
Caso VC300 Pro

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Fordele
- Meget alsidig vakuumpakker, der også kan bruges til manuel vakuumering.
- Kraftfuldt sug, der giver tæt pakning af de fleste fødevarer.
- Flere nyttige funktioner, eksempelvis justerbar vakuumstyrke, som gør det nemt at tilpasse maskinen til forskellige fødevarer.
Ulemper
- Støjer en del under brug, hvilket kan være en ulempe for nogen.
- Maskinen kræver en smule køletid mellem hver pose, ellers er svejseren for varm og poserne lukkes i for tidligt.
- Brugsanvisningen er lang og kringlet. Vi kunne godt have ønsket, at den var gjort mere enkel og let at forstå.
Et godt valg for dig, der vil have flere funktioner, uden at prisen ryger i vejret. Poserne får en stærk forsegling, så dine fødevarer kan opbevares i længere tid uden lækage.
Caso VC300 Pro klarede sig så godt i Politikens vakuumpakker test, at den blev bedst i test. Den er blandt de mest populære vakuumpakkere på markedet, og med god grund. Maskinen fås til en fornuftig pris, og klarer de fleste opgaver tilfredsstillende.
Mange har købt denne maskine fordi de gerne vil prøve kræfter med sous vide-tilberedning, men den fungerer også fint til andre formål. Den har et kraftigere sug end billigere maskiner, og den dobbelte svejsning sikrer at poserne forbliver tætte i længere tid.
Du må til gengæld affinde dig med lidt ekstra støj, når maskinen kører, men den er heldigvis hurtig til at suge luften ud af poserne.
Maks posebredde: 30 cm. – Aftagelige dele tåler opvaskemaskine: Nej – Funktion til bløde/fugtige madvarer: Ja – Rulleopbevaring: Ja – Poseskærer: Ja – Manuel vakuum funktion: Ja
Godt køb –
Caso VC10

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Fordele
- Høj kapacitet – tager poser på op til 30 centimeter i bredden.
- Nem at anvende. Du skal blot trykke på knappen, og maskinen klarer resten.
- Let og kompakt, da der ikke er indbygget rum til poserulle.
Ulemper
- Ingen manuel funktion. Du kan derfor ikke selv bestemme styrken på suget.
- Mangler måske lidt styrke. Ved nogle fødevarer er der stadig en smule luft tilbage i poserne.
Caso VC10 er en glimrende lille vakuumpakker, der klarer sig godt i test. Den er særdeles populær i såvel Danmark som Tyskland, hvilket blandt andet kommer til udtryk på Amazon.de: Her har over 16.000 kunder i skrivende stund anmeldt maskinen, hvilket er et af de højeste tal for kategorien.
I modsætning til dyrere maskiner såsom Caso VC300 Pro og FoodSaver V2860, må du her nøjes med et automatisk program. Der er ingen manuel vakuumering, så her skal du holde øje og stoppe maskinen hvis den begynder at suge væske ud af posen. Kommer væsken op til poseåbningen, kan den ikke svejses.
Hvis hovedformålet med at købe en vakuumpakker er at bruge den til sous vide tilberedning, er Caso VC10 det bedste køb du kan gøre dig.
Maks posebredde: 30 cm. – Aftagelige dele tåler opvaskemaskine: Nej – Funktion til bløde/fugtige madvarer: Nej – Rulleopbevaring: Nej – Poseskærer: Nej – Manuel vakuum funktion: Nej
Bedste premium vakuumpakker –
FoodSaver Flow FFS006X

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Fordele
- Todelt svejsesystem, der gør maskinen mere effektiv end konkurrenterne.
- Smart låsesystem med knap, der bare skal drejes.
- Praktisk opbevaringsrum til poseruller, som er åbent for nemmere adgang.
Ulemper
- Stort og klodset design, der optager en del plads i køkkenet.
- Det lille håndholdte mundstykke kan kun bruges med FoodSaver plastbøtter.
- Lidt irriterende, at poser skal løftes op for at blive sat i maskinens åbning.
FoodSaver Flow FFS006X er en anderledes vakuumpakker. Den er testvinder hos Bäst i test, og klarer sig vældigt fint på alle parametre. Maskinen er en smule dyrere end konkurrenterne, men det er der flere grunde til: Et todelt svejsesystem gør det nemmere at arbejde effektivt, og et udtrækkeligt mundstykke kan bruges til vakuumbeholdere.
Denne vakuumpakker er altså designet til det travle køkken, hvor der jævnligt skal pakkes en masse forskellige fødevarer.
Desværre falder maskinen lidt igennem på dens klodsede design, og indgangssprækken er placeret relativt højt. Det kan være et irritationsmoment, at poser skal løftes op, for at de kan blive placeret i sprækken. Til gengæld er det måske nyttigt, hvis du ofte pakker våde fødevarer, da væsken bliver i bunden af posen.
Maks posebredde: 28 cm. – Aftagelige dele tåler opvaskemaskine: Ja – Funktion til bløde/fugtige madvarer: Ja – Rulleopbevaring: Ja – Poseskærer: Ja – Manuel vakuum funktion: Ja
Bedste kammer vakuumpakker –
Caso VacuChef 40

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Fordele
- God og kraftfuld vakuumpakker, der giver en tæt vakuumering af de fleste fødevarer.
- Nem betjening via tydeligt markerede knapper.
- Ideel til våde fødevarer.
Ulemper
- Stor og pladskrævende. Maskinen optager et areal på 32 x 35,5 centimeter.
- Vakuumkammeret har begrænset volumen, og større fødevarer skal derfor opdeles i flere poser.
- Maskinen koster 3-4 gange mere end de bedste eksterne vakuumpakkere.
Caso VacuChef 40 er bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk. I modsætning til eksterne vakuumpakkere skal du lægge fødevarerne i et lufttæt kammer, som derefter tømmes for luft og skaber det nødvendige vakuum. Det giver ikke bare en mere effektiv vakuumering, men også en tættere vakuumering. Det er særligt godt med våde eller flydende fødevarer, som ellers kan være svære at vakuumere med en ekstern vakuumpakker.
Caso VacuChef 40 har alle de funktioner, som du måtte have brug for i det daglige, og den er nem at betjene. Den fås også i en lidt større og dyrere model, VacuChef 70, som blandt andet roses af BBQPit.de. Forskellen er at VacuChef 70 har et manometer, så du selv kan aflæse trykket i kammeret, men det er næppe nødvendigt.
Ulempen ved en kammer vakuumpakker er selvfølgelig størrelsen. Det er ikke en lille og let maskine, som du pakker ind og ud ved lejlighed. Den skal altså helst have en fast plads i køkkenet, da den vejer 8,4 kilo.
Maks posebredde: 25 cm. – Aftagelige dele tåler opvaskemaskine: Nej – Funktion til bløde/fugtige madvarer: Ja – Rulleopbevaring: Nej – Poseskærer: Nej – Manuel vakuum funktion: Nej
Hvilke typer vakuumpakkere findes der?
Der findes tre slags vakuumpakkere: Håndholdt vakuumpakker, ekstern vakuumpakker og kammer vakuumpakker. Hver type er god til forskellige formål, så det er en god idé at kende dem alle før du vælger.
Håndholdt vakuumpakker: God til sous vide tilberedning

En håndholdt vakuumpakker kan oftest kun bruges med bestemte poser eller bøtter, og dens anvendelsesformål er derfor begrænsede.
Håndholdte vakuumpakkere kan fungere fint til sous vide tilberedning, da det ikke nødvendigvis kræver et helt tæt vakuum.
Vi anbefaler generelt ikke at købe en håndholdt vakuumpakker, medmindre du kun har begrænsede behov og kan nøjes med tilsvarende begrænsede funktioner. En ekstern vakuumpakker vil i mange tilfælde være et bedre køb.
Ekstern vakuumpakker: God til pakning af forskellige fødevarer

En ekstern vakuumpakker er en større maskine, som har flere forskellige funktioner. Den kan bruges til både tørre og væskeholdige fødevarer, så her har du mange forskellige muligheder.
Maskinen fungerer ved at du sætter en pose ind i en åbning, som efterfølgende lukkes fast omkring posen. Luften suges ud med en pumpe, og til sidst svejses posens åbning sammen.
De fleste eksterne vakuumpakkere er ganske effektive, og fungerer fint til husbehov. Der kan dog være situationer, hvor en kammer vakuumpakker er endnu mere effektiv. Eksempelvis hvis du ønsker et 100% tæt vakuum, hvilket ikke altid er muligt med en ekstern vakuumpakker.
Kammer vakuumpakker: God til hyppig brug og pakning af alle fødevarer

En kammer vakuumpakker synes for de flestes vedkommende som en stor og voldsom investering, og det er den da også. De fleste kan sagtens nøjes med en ekstern vakuumpakker, men en kammer vakuumpakker har altså flere kræfter at arbejde med.
Den afgørende forskel (og største fordel) er kammeret, som er lufttæt og bruges til vakuumpakningen. Du lægger simpelthen bare poser eller anden emballage ned i kammeret, hvorefter du lukker låget og trykker på en knap. Nu skabes der er kraftigt undertryk inde i kammeret, hvorefter posen forsegles. Når posen er forseglet, åbnes låget, og posen slutter helt tæt omkring indholdet.
Det er en god måde at vakuumpakke saucer, marinader og våde fødevarer i almindelighed, da der er minimal risiko for at indhold suges ud af emballagen.
Vores research
For at kunne udarbejde denne test-guide, har vi undersøgt markedet for vakuumpakkere gennem længere tid. Vi har blandt andet gennemgået testresultater fra uvildige forbrugerorganisationer, og sammenholdt dem med købernes egne erfaringer. Vi har også foretaget vores egne vurderinger af de enkelte vakuumpakkere, ud fra kriterier vi har fastsat i samråd med eksperter på området.
Vi har gennemgået følgende tests som led i vores research:
- Forbrugerrådet Tænk: Test af 16 vakuumpakkere (4. juli 2022)
- Testfakta: Test af 8 vakuumpakkere (13. august 2018)
- Bäst i test: Test af 10 vakuumpakkere (marts 2022)
- Haus & Garten Test: Test af 11 vakuumpakkere (1. september 2018)
- Politiken: Test af 6 vakuumpakkere (5. januar 2015)
- BBQ Pit: Test af Caso VacuChef 70 (10. juni 2020)
- Kockhuset: Test af 4 vakuumpakkere